Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χανιά: Σβήνουν οι ελπίδες για τους αγνοούμενους μετανάστες

Το σημείο των ερευνών στο λιμάνι της Σούδας - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Γλίτωσαν απο την κόλαση της Λιβύης και πνίγηκαν για να αποφύγουν την απέλαση – Τρεις εως τώρα νεκροί – Διαβάστε πού επικεντρώνονται οι έρευνες… 

Συνεχίζονται από το πρωί σε θάλασσα και στεριά οι έρευνες για τον εντοπισμό των 11 αγνοουμένων υπηκόων Μπαγκλαντές που τα ξημερώματα της Κυριακής έπεσαν στη θάλασσα από το πλοίο “Ionian King” που τους μετέφερε στη Σούδα από την Λιβύη. (διαβάστε το χρονικό και δείτε φωτογραφίες και βίντεο)

Σύμφωνα με τον κεντρικό λιμενάρχη Χανίων Αντώνη Δασκαλάκη στις έρευνες συμμετέχουν περιπολικά του Λιμενικού Σώματος και τις Αστυνομίας στη στεριά, ενώ στις έρευνες από τη θάλασσα συμμετέχουν δυο πλωτά του Λιμενικού Σώματος και δυο του Πολεμικού Ναυτικού.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος είπε, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών υπάρχουν δυσκολίες κυρίως στις έρευνες από τη στεριά καθώς είναι πιθανόν, σε περίπτωση που κάποιοι από τους αγνοουμένους έχουν βγει στην στεριά, δεν μετακινούνται λόγω της βροχής

Ο κ. Δασκαλάκης αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο οι υπήκοοι Μπαγκλαντές εγκατέλειψαν το πλοίο, λέγοντας ότι κάποιοι από αυτούς χρησιμοποίησαν σχοινί που ανήκει στο πλοίο. Η άποψη αυτή επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι στις παλάμες τους βρέθηκαν εγκαύματα, όπως έδειξαν και οι ιατρικές εξετάσεις, ενώ το σχοινί ανασύρθηκε από δύτες κάτω από το βυθό κοντά στο πλοίο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά την εξέταση τους από άνδρες του Λιμενικού δεν προκύπτει ότι είχαν βοήθεια από κάποιον στο πλοίο. Στο “Ionian King” βρίσκονται 1.277 άνθρωποι, ενώ όλοι οι μετανάστες που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο έχουν επιστρέψει στο πλοίο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε