Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Χανιά: Συνεχίζεται η καταστροφή στην Κίσσαμο – Μαίνεται για 3η μέρα η φωτιά!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ούτε μερικό έλεγχο της πυρκαγιάς, δεν έχει δώσει μέχρι τώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, τρεις μέρες μετά που άναψε η πρώτη σπίθα σε μία από τις όμορφες γωνιές της Κρήτης.

Μέχρι αυτή την ώρα στην περιοχή παραμένουν 12 οχήματα της πυροσβεστικής με 26 άνδρες, 3 δημοτικές υδροφόρες καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα 9 ατόμων από το Ηράκλειο και ένα 6μελές κλιμάκιο από τα Χανιά.

Το μόνο που δεν βρίσκεται πλέον στην περιοχή είναι το ελικόπτερο που σταμάτησε να κάνει ρίψεις νερού στις 11.00 το πρωί μια και στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν εξαιρετικά ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσχεσης.

Η φωτιά εκτείνεται σε ένα μέτωπο πολλών χιλιομέτρων και μέσα σε χαράδρα με αποτέλεσμα να υπάρχουν διάσπαρτες εστίες παντού, κάτι που πρακτικά – όπως επισημαίνουν οι πυροσβέστες- είναι αδύνατον να σβηστεί πλήρως.

Με αυτά τα δεδομένα η φωτιά θεωρείται ότι δεν έχει τεθεί ούτε υπό μερικό έλεγχο ενώ οι άνεμοι, των οποίων η ένταση δεν έχει μειωθεί στο ελάχιστο, αποτελούν πονοκέφαλο για τους πυροσβέστες που φοβούνται ότι αν συνεχιστούν αυτές οι καιρικές συνθήκες τα μέτωπα της φωτιάς θα λαμπαδιάσουν ξανά. Σύμφωνα με το prismanews.gr, παραμένουν κατά μήκος του πύρινου μετώπου νύχτα και μέρα παρακολουθώντας και σβηνοντας τις φλόγες χωρίς να τολμούν να απομακρυνθούν από την περιοχή. 

Στο μεταξύ και αφού η φωτιά θεωρείται ενεργή, κανείς δεν έχει προχωρήσει σε έναν συνολικό απολογισμό των ζημιών που έχει προκαλέσει ενώ ο δήμος Κισσάμου έχει συγκαλέσει για την ερχόμενη Τρίτη σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να δει τι μπορεί να κάνει και πως να αντιδράσει.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η φωτιά έχει κατακάψει δασικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, σπίτια, αγροικίες, έχει περάσει μέσα από οικισμούς, έχει κάψει οικόσιτα και έχει καταστρέψει περιουσίες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησε άστεγος στο Μπαλί-”Έδωσε τέλος στη μίζερη ζωή του”!

Αμφιλοχία: Η όμορφη σερβιτόρα ήταν… φόνισσα!

Ηλεία: Το δυστύχημα που βύθισε στο πένθος ένα ολόκληρο χωριό!

Κρήτη:Οι σπαραχτικοί στίχοι των γονιών, για τον θάνατο των παιδιών τους!

Θεσσαλονίκη: Η νέα σκληρή σύγκρουση Μπουτάρη – Χρυσής Αυγής!

Κυκλάδες: Οι καλοκαιρινές διακοπές του Νίκου Μιχαλολιάκου

Καβάλα: Ραντεβού με την τύχη – Με 2,5€… τέλος η κρίση!

Χανιά: Ανήλικοι κάνουν βουτιές από το σημείο που πέθανε ο 30χρονος!

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε