Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Χανιά: Συνεχίζονται τα γυρίσματα της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή για τη ζωή του Καζαντζάκη [pic]

ΦΩΤΟ από cretapost.gr
ΦΩΤΟ από cretapost.gr

Παρά τα προβλήματα τα γυρίσματα προχωρούν. Έτσι μετά το Ηράκλειο, σειρά παίρνουν τα Χανιά…

Μολονότι οι έκτακτες αντιξοότητες και τα απρόοπτα προκάλεσαν προβλήματα στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή για τον Νίκο Καζαντζάκη, εν τέλει οι προγραμματισμένες λήψεις στον Κούλε, στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου, ολοκληρώθηκαν κανονικά. Έτσι, βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει ήδη τεθεί, το σετ «μετακομίζει» για τη Δυτική Κρήτη και πιο συγκεκριμένα τα Χανιά, όπου θα γυριστούν κι άλλες σκηνές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα γυρίσματα θα γίνουν σε τρία διαφορετικά σημεία της παλιάς πόλης των Χανίων, ενώ στην ίδια περιοχή θα βρίσκεται και το κινηματογραφικό σπίτι της οικογένειας Καζαντζάκη.

ΦΩΤΟ από cretapost.gr

Χθες την ώρα που το συνεργείο του Γιάννη Σμαραγδή ετοιμαζόταν να ξεκινήσει τα γυρίσματα μπροστά από το ενετικό φρούριο του Κούλε στο Ηράκλειο για την ταινία γύρω από τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη, ο σκηνοθέτης έλαβε ένα απρόσμενο τηλεφώνημα! Οι αρμόδιοι της τοπικής Εφορίας Αρχαιοτήτων τον ρώτησαν αν υπάρχει σχετική άδεια από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και αν έχει πληρωθεί το αντίστοιχο ποσό, “απειλώντας” μάλιστα να ζητήσουν από τους φύλακες του Φρουρίου να απομακρύνουν τα μέλη του συνεργείου!

Η εξέλιξη αυτή, όπως ήταν φυσικό προκάλεσε αναστάτωση στο συνεργείο, με τον ίδιο τον σκηνοθέτη να δηλώνει εξοργισμένος:”Πρόκειται για μια διαχρονική, απίστευτη κατάσταση! Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουμε να κάνουμε με τους ίδιους ανθρώπους που πριν από πολλά χρόνια έδιωξαν τον Καζαντζάκη από την πατρίδα του”.

Πηγή: cretapost.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε