Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Χανιά: Τα γκράφιτι που τους ζητήθηκαν, τους έβαλαν σε περιπέτειες [pics]

ΦΩΤΟ από zarpanews.gr
ΦΩΤΟ από zarpanews.gr

Με μια ογκωδέστατη δικογραφία και με διώξεις εξπρές, 15 νεαροί βρέθηκαν κατηγορούμενοι για γκράφιτι που φιλοτέχνησαν σε δημόσιους χώρους και κτήρια στα Χανιά, μετά από μήνυση πολίτη. Μάλιστα…

πολλά από τα γκράφιτι έγιναν μετά από πρόσκληση τοπικών φορέων, όπως στο γκαράζ της Περίδου, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο και στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.

Η δίκη, που είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Δευτέρα, αναβλήθηκε για το καλοκαίρι καθώς κάποιοι από τους κατηγορούμενους είναι φαντάροι. Νωρίτερα και ο μηνυτής είχε ζητήσει αναβολή, απαιτώντας, εκτός από τους 15, να συμπεριληφθούν στο κατηγορητήριο και ο Δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και τα μέλη των διοικήσεων των χώρων όπου έγιναν τα γκράφιτι!

Όπως λένε οι κατηγορούμενοι, αν και ο συγκεκριμένος κύριος έχει καταθέσει εκατοντάδες αναφορές σε βάρος τους τα τελευταία χρόνια, η Εισαγγελία μόλις το τελευταίο διάστημα αποφάσισε να απαγγείλει κατηγορίες, στέλνοντας την υπόθεση σε δίκη.Οι νεαροί -ανήλικοι κατά την τέλεση των πράξεων στην πλειοψηφία τους- κατηγορούνται για κατ’ εξακολούθηση φθορά ξένης ιδιοκτησίας με γκράφιτι.

Ο μηνυτής όμως, έχει προχωρήσει πολύ παραπέρα, αναλύοντας τις ζωγραφιές και εντοπίζοντας δήθεν παραθρησκευτικά, παγανιστικά αλλά και σατανιστικά σύμβολα που στόχο έχουν, σύμφωνα με τον ίδιο, την ορθόδοξη εκκλησία! Πρόκειται για άτομο γνωστό στους δικαστικούς κύκλους αφού συχνά στο παρελθόν έχει μηνύσει αυτοδιοικητικούς -και όχι μόνο- πετυχαίνοντας μάλιστα και καταδικαστικές αποφάσεις.

Πηγή: zarpanews.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε