Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χανιά: Χωρίς νερό το Ακρωτήρι για πάνω από 5 ώρες! Έκτακτη σύσκεψη για το “απαρχαιωμένο” αντλιοστάσιο…

Κατασκευάστηκε πριν από 20 χρόνια και όπως φαίνεται, δε μπορεί πια να εξασφαλίσει χωρίς προβλήματα την υδροδότηση των κατοίκων.

Για τη σημερινή διακοπή του νερού, φαίνεται πως φταίνε οι συνεχείς διακοπές ρεύματος, οι οποίες προκάλεσαν βλάβη στο παλιό αντλιοστάστιο του Ο.Α.ΔΥ.Κ.

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε όταν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας άρχισαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Το αντλιοστάσιο διέκοπτε τη λειτουργία του και ξανάρχιζε με την επαναφορά του ρεύματος. Εξαιτίας αυτής της διαδικασίας προκλήθηκε βλάβη και η παροχή νερού σταμάτησε σε δεκάδες σπίτια, επιχειρήσεις και καταστήματα στο Ακρωτήρι. Τεχνικοί του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης, αντικατέστησαν την αντλία και έτσι το μεσημέρι το αντλιοστάσιο τέθηκε και πάλι σε λειτουργία.

Ανάλογο πρόβλημα με το σημερινό , είχε παρουσιαστεί και πριν δεκαπέντε ημέρες. Τότε η βλάβη είχε αποκατασταθεί προσωρινά.

Ο δήμαρχος Ακρωτηρίου επικοινώνησε με το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης, ο οποίος και του έκανε γνωστό ότι θα διατεθούν 30.000 ευρώ για να γίνει ο εκσυγχρονισμός.

Η πολύωρη διακοπή νερού στο δήμο Ακρωτηρίου προβλημάτισε τα στελέχη του Ο.Α.ΔΥ.Κ. που το μεσημέρι συγκάλεσαν έκτακτη σύσκεψη στα γραφεία του Οργανισμού.Όπως τονίστηκε απαιτείται εκσυγχρονισμός των αντλιοστασίων για να εξασφαλιστεί η ομαλή υδροδότηση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε