Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Χανιά: Χριστουγεννιάτικο δώρο του Ειρηνοδικείου, σε υπερχρεωμένο δημόσιο υπάλληλο!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο δανειολήπτης κατάφερε μέσω της απόφασης, να εξαιρέσει την μοναδική του κατοικία, να ρυθμίσει το χρέος του, αλλά και να ” κουρέψει ” μέρος αυτού…

Η Δικαίωση υπερχεωμένου δανειολήπτη, που ήρθε με την υπαρ.397/2011 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, δεν ήταν μόνο Χριστουγεννιάτικο Δώρο, για τον ίδιο και την οικογένεια του, αλλά και ηθική αμοιβή για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, που τον συνέδραμε εξωδικαστικά.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο δανειολήπτης κατάφερε μέσω της αποφάσεως, να εξαιρέσει την μοναδική του κατοικία, να ρυθμίσει το χρέος του, αλλά και να ” κουρέψει ” μέρος αυτού.

Συγκεκριμένα βάσει της απόφασης:
Ο Δανειολήπτης, είναι υπάλληλος σε ΔΕΚΟ, ηλικίας 49 ετών, πατέρας πολύτεκνος, με τέσσερα παιδιά, με μη εργαζόμενη σύζυγο και χωρίς εισόδημα από περιουσία με μόνη εξαίρεση, ένα αυτοκίνητο του 1961. Ο ίδιος διαθέτει, εισόδημα από την εργασία του, το ποσό των 2.100 ευρώ/μήνα και εισόδημα από μία μισθωμένη κατοικία 260 ευρώ /μήνα.

Είναι χρεωμένος σε τρεις Τράπεζες, με μεγάλο αριθμό δανείων (στεγαστικά, καταναλωτικά ,πιστωτικές κάρτες) καλούμενος μέχρι χθες να πληρώσει 2.500/μήνα, σε συνολικό χρέος 95.426,48 Ευρώ .

Το δικαστήριο με την τόσο “ηρωική” απόφασή του ,αποφάσισε να ρυθμίσει τα χρέη του δανειολήπτη, καλώντας τον να πληρώσει για μια τετραετία το ποσό των 26.688 Ευρώ, να εξαίρει της εκποίησης την κύρια κατοικία, του δόθηκε περίοδο χάριτος τεσσάρων ετών (καταβολή 1-1-2016),και μετά τη λήξη της περιόδου χάριτος, να πληρώσει 350 Ευρώ επί 144 μήνες =50.400 Ευρώ

Σύμφωνα με το flashnews.gr, στο δικαστικό μέρος ο εν λόγω δανειολήπτης είχε την συνδρομή του συνεργαζόμενου με την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης δικηγόρου των Χανίων, κ.Γεωργίου Βροντάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Κρήτη: Το Ειρηνοδικείο δικαίωσε και έδωσε ανάσα σε οικογένεια ανέργων!


Κρήτη: Το Ειρηνοδικείο ”κούρεψε” τα χρέη δημοτικού υπαλλήλου!


Ηράκλειο: Το Ειρηνοδικείο, του διέγραψε χρέη 250.000€!

Κρήτη: Στο Ειρηνοδικείο όλο και περισσότεροι για το πολυπόθητο ”κούρεμα”!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε