Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χάος σε ολόκληρη τη χώρα από τους ιδιοκτήτες φορτηγών!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Χανιά: Μπλόκο στο λιμάνι της Σούδας
Καβάλα: Μπλόκο στο λιμάνι της Νέας Καρβάλης
Κοζάνη: Κατάληψη νωρίτερα στα διόδια Πολυμύλου
Πελοπόννησος: Νέα μπλόκα σε Κόρινθο και Σπάρτη

Στα Χανιά οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης, θα κάνουν το βράδυ μπλόκο στο λιμάνι της Σούδας. Η απόφαση πάρθηκε το μεσημέρι κατά τη γενική συνέλευση του κλάδου. Όπως είπε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Κώστας Τζανιδάκης, “πήραμε απόφαση το βράδυ στο καράβι να μην μπει κανένα αυτοκίνητο, και όσα αυτοκίνητα έρθουν από την Αθήνα θα μείνουν στο λιμάνι. Μόνο τα ευπαθή προϊόντα θα προσπαθήσουμε να τα διανέμουμε.”

Το πρωί αυτοκινητιστές πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα όρια των νομών Χανίων – Ρεθύμνου. Επίσης, απέστειλαν και ψήφισμα προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης και το Νομάρχη Χανίων στο οποίο αναφέρουν μεταξύ άλλων: “Χάνουμε το περιουσιακό μας στοιχείο και θέλουν να μείνουμε άπραγοι και να το δεχτούμε επειδή έτσι αποφάσισαν. Όταν παίρνουν τέτοιες αποφάσεις δίνουν και λύσεις όχι τελεσίγραφα, ότι η περιουσία που είχαμε μέχρι σήμερα είναι μηδέν.”

Στην Καβάλα, με ομόφωνη απόφασή τους το μεσημέρι, οι ιδιοκτήτες των φορτηγών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης του νομού αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις του κλάδου. Ήδη, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανέστης Τσουρουκίδης, οι οδηγοί έχουν παρατάξει τα αυτοκίνητά τους κατά μήκος της Εγνατίας Οδού στο ύψος του εμπορικού λιμανιού “Φίλιππος Β’” στην περιοχή της Νέας Καρβάλης.

Το τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας έλαβε έκτακτα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή και απρόσκοπτη κυκλοφορία των διερχόμενων αυτοκινήτων. Την ίδια στιγμή, επτά πρατήρια υγρών καυσίμων, στο νομό  “κατέβασαν ρολά” αντιδρώντας στην επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων.

Στην Κοζάνη μέλη της οργάνωσης «Ακρίβεια – STOP» και ιδιοκτήτες φορτηγών, απέκλεισαν το μεσημέρι τα διόδια Πολυμύλου της Εγνατίας οδού. Οι οδηγοί αυτοκινήτων περνούσαν κανονικά χωρίς να πληρώνουν το αντίτιμο. Οι διαδηλωτές αποχώρησαν στις 17.00 το απόγευμα και πλέον οι οδηγοί πληρώνουν κανονικά.

Να σημειωθεί πως στον Πολύμυλο άρχισαν να λειτουργούν από τις πρώτες πρωϊνές ώρες τα πρώτα διόδια της Εγνατίας οδού, με κόστος διέλευσης 2,80 ευρώ για τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, 2 ευρώ για τα δίκυκλα, 7 ευρώ για φορτηγά και λεωφορεία και 10 ευρώ για τις νταλίκες.

Στην Αρκαδία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η συνάντηση των αυτοκινητιστών με το νομάρχη Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και με τα φορτηγά σε πορεία επέστρεψαν στο μπλόκο των διοδίων Νεστάνης. Οι οδηγοί ζήτησαν από το νομάρχη να επικοινωνήσει με τον υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα και να στείλει το ψήφισμα που του κατέθεσαν, στο οποίο ζητούν να “μην προχωρήσει στην ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου και να ξεκινήσει εκ νέου διάλογος”.

Εν τω μεταξύ δύο επιπλέον μπλόκα αυτοκινητιστών έχουμε στην Πελοπόννησο. Το ένα είναι στα διόδια της Κορίνθου με 20 περίπου φορτηγά που έχουν σταθμεύσει στην άκρη του δρόμο και το άλλο μπλόκο βρίσκεται στην είσοδο της Σπάρτης μετά την γέφυρα του Ευρώτα με 12 φορτηγά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε