Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

“Χειρόφενο” από αύριο στη μεταφορά 5.000 μαθητών στο νομό Θεσσαλονίκης – ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ από το Thesstoday
ΦΩΤΟ από το Thesstoday

Στον “αέρα” βρίσκεται η μεταφορά των μαθητών στο νομό Θεσσαλονίκης καθώς οι λεωφορειούχοι, μέλη του συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας Θράκης, που επιτελούν το έργο της μεταφοράς, παραμένουν απλήρωτοι για τουλάχιστον 11 μήνες και αποφάσισαν να… τραβήξουν χειρόφρενο.

Όπως είπαν οι λεωφορειούχοι που παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο, “η πολιτεία όχι μόνο μας οφείλει δεδουλευμένα, που δεν μας εξοφλεί, αλλά αθετεί τις περυσινές και τις προπέρσινες συμβάσεις που υπέγραψε για την εκτέλεση μεταφοράς μαθητών, ζητώντας για μια ακόμη φορά, τελείως παράνομα, να μειώσουμε τα συμφωνημένα κόμιστρα μεταφοράς”.

Όπως διαβάζουμε στο ThessToday και σύμφωνα με τους λεωφορειούχους, η πολιτεία έχει να τους πληρώσει από τον περασμένο Απρίλιο, χρωστώντας τους περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή μάλιστα που τα τελευταία 3 χρόνια, περικόπτει μονομερώς τα χρήματα για το έργο της μεταφοράς και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις αναδρομικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για την περίοδο 2010-2011, η πολιτεία μείωσε 11% τα χρήματα, για την περίοδο 2011-2012, τα ποσά μειώθηκαν άλλο 4%, την περίοδο 2012-2013, με νόμο άλλο 17%, ενώ όπως λένε οι λεωφορειούχοι, με τροπολογία σε νομοσχέδιο η ψήφιση του οποίου εκκρεμεί, προβλέπεται “κούρεμα” άλλο 10%, το οποίο μάλιστα θα έχει αναδρομική ισχύ από πέρυσι…

Όπως λένε οι επαγγελματίες, με αυτά τα δεδομένα, από 48 εταιρείες, έχουν μείνει πλέον 35, ενώ κινδυνεύουν με λουκέτο και οι υπόλοιπες και εκατοντάδες άτομα που σχετίζονται με το έργο της μεταφοράς, είτε είναι απλήρωτοι, είτε απολύθηκαν, είτε θα απολυθούν αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

“Δεν εκβιάζουμε”

Οι λεωφορειούχοι είπαν ότι καταλαβαίνουν τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι γονείς των χιλιάδων μαθητών και ειδικά, των περίπου 1000 παιδιών με ειδικές ανάγκες που πηγαίνουν σε ειδικά σχολεία,
ωστόσο λενε ότι και οι ίδιοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.
Είπαν μάλιστα ότι έχουν ήδη ενημερώσει για το θέμα, τόσο τα συναρμόδια υπουργεία, όσο και τις τοπικές ΕΛΜΕ, αλλά και τις Ομοσπονδίες Συλλόγων Γονέων.

Επισήμαναν ακόμη ότι παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι λεωφορειούχοι και σε άλλους νομούς και μάλιστα οι της Αθήνας είναι έτοιμοι επίσης να “τραβήξουν χειρόφρενο”.

Έκαναν επίσης λόγο για “κλοπή” από την πολιτεία και προειδοποίησαν ότι το πιθανότερο μεθαύριο θα αρχίσουν κινητοποιήσεις, παρατάσσοντας τα λεωφορεία τους σε σημείο της πόλης, όπου “θα φαίνονται, χωρίς να θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο”.

Δείτε τι δήλωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μ.Ζορμπίδης:

Διαβάστε ακόμα:

Τους έπιασαν με τρεις τόνους κλεμμένα μεταλλικά αντικείμενα από τον ΟΣΕ – ΦΩΤΟ

Κρήτη: Ελεύθερος ο 63χρονος για την αποπλάνηση 7χρονου κοριτσιού

Ηλεία: Έκλεψε τα αρνιά αλλά… δεν κατάφερε να τα κρύψει

Λουτράκι: Προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς για να… ληστέψουν Πακιστανούς!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε