Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Χίλια λουκέτα μέσα σε ένα χρόνο στο Βόλο!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι 4000 άνθρωποι έμειναν στο δρόμο ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται μείωση στον αριθμό των επιχειρήσεων που θα φτάσει το 25%.

Τα στοιχεία είναι από έρευνα του e-Volos.gr.
Κάνοντας μια βόλτα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, Δημητριάδος και Ιάσονος αλλά και στην οδό Ερμού, στην καρδιά δηλαδή της αγοράς του Βόλου, συναντά κάποιος άδεια μαγαζιά και επιγραφές… “ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ”.

Τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, σχετικά με τις εγγραφές αλλά και τις διαγραφές Επιχειρήσεων στο Νομό, από την 1 Ιανουαρίου του 2011 μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου του 2012 δείχνουν ότι έγιναν 1.174 εγγραφές και 1597 διαγραφές, δηλαδή -423 επιχειρήσεις.

Το νούμερο είναι τρομακτικό, πόσο μάλλον όταν γνωρίζουμε, ότι είναι και εικονικό, καθώς οι επιχειρήσεις που έπαυσαν την λειτουργία τους αλλά δεν έχουν προχωρήσει σε διαγραφή από το Επιμελητήριο Μαγνησίας αφού έχουν άλλες οικονομικές εκκρεμότητες οι οποίες και επιβάλλεται να λυθούν, υπολογίζονται γύρω στις 600-700.

Μάλιστα σύμφωνα με έρευνες, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα τα πράγματα αναμένονται να χειροτερέψουν καθώς ο αριθμός των λουκέτων θα διπλασιαστεί, με το μεγαλύτερο πλήγμα να συναντάται στο εμπορικό αλλά και τμήμα υπηρεσιών.

Ήδη τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, έχουν ως συνέπεια περίπου 4000 ανέργους μέσα στον Βόλο, με το νούμερο αυτό να αναμένεται να αυξηθεί επικίνδυνα μέσα στους επόμενους μήνες.

Διαβάστε ακόμα:
Ξεπεράσαμε ΕΠΙΣΗΜΩΣ το ένα εκατομμύριο ανέργους

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε