Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Χίος: Εξώδικο για τον ρουκετοπόλεμο στο Βροντάδο

Χίος: Εξώδικο για τον ρουκετοπόλεμο στο Βροντάδο
ΦΩΤΟ από astraparis
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.01.2017 | 23:26

Με την αποστολή εξωδίκου, το οποίο προειδοποιεί να μην επαναληφθεί ο ρουκετοπόλεμος του Βροντάδου, επιχειρούν κάτοικοι των δύο "εμπλεκόμενων" ενοριών να θέσουν τέλος στην έκνομη όπως την χαρακτηρίζουν συνήθεια, η οποία – όπως λένε χαρακτηριστικά – δεν είναι έθιμο.

Το εξώδικο των πενήντα κατοίκων της περιοχής είχε απευθυνθεί στις αρχές Νοεμβρίου 2016 στους συναρμόδιους υπουργούς "διαμαρτυρόμενοι για το μικροπολιτικό παιχνίδι ικανοποίησης συμπολιτών, οι οποίοι επιθυμούν τη συνέχιση του εθίμου του ρουκετοπόλεμου εις βάρος των περιουσιών τους και της σωματικής τους ακεραιότητας".

Στο εξώδικο γίνεται επί μακρόν αναφορά στον ρουκετοπόλεμο, με επισήμανση ότι τίθενται σε κίνδυνο περιουσίες και η σωματική ασφάλεια των κατοίκων, καθώς και στο γεγονός ότι το περασμένο Πάσχα δεν έγινε ρουκετοπόλεμος.

Εν κατακλείδι διαμαρτύρονται "για κάθε προσπάθεια νομιμοποίησης της διεξαγωγής του “ρουκετοπόλεμου”, που παραμένει μία έκνομη, ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη δραστηριότητα που μας πλήττει με τον πιο βάναυσο τρόπο" και ζητούν "την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και την προστασία μας, όπως το Σύνταγμα και οι νόμοι επιβάλλουν".

Πηγή: astraparis

    Διαδώστε αυτό το άρθρο