Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Χίος: Ένας 16χρονος Σύρος πίσω από τη φωτιά στο στέκι των προσφύγων!

ΦΩΤΟ από politischios.gr
ΦΩΤΟ από politischios.gr

Ένας ανήλικος Σύρος, μόλις 16 ετών, φαίνεται πως είναι τελικά ο υπαίτιος για την πυρκαγιά στο “Soli Cafe” στις 23 Απριλίου, από την οποία ο μέχρι πρότινος αλληλέγγυος χώρος για τους πρόσφυγες και μετανάστες της Χίου, καταστράφηκε ολοσχερώς.

Οι αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη του 16χρονου λίγες μόνο ημέρες μετά την πυρκαγιά που είχε ως αποτέλεσμα την οριστική διακοπή λειτουργίας του “Soli Cafe”. Για άγνωστο λόγο ο ανήλικος που διέμενε στον χώρο του ΔΗΠΕΘΕ έβαλε φωτιά και στη συνέχεια διέφυγε ώστε να αποφύγει τις συνέπειες των πράξεών του.

Όμως λίγες ημέρες αργότερα και κατόπιν ενδελεχούς έρευνας οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Χίου κατάφεραν να εντοπίσουν τον 16χρονο, τον οποίο παρέδωσαν στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου. Ο 16χρονος ομολόγησε την πράξη του παρουσία του κηδεμόνα του, ενώ υπέδειξε ακόμα τρεις συμπατριώτες του ως συνεργούς, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται στις δομές της Σούδας και του ΔΗΠΕΘΕ.

Ο ανήλικος δράστης αμέσως μετά την εμφάνισή του στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών αφέθηκε ελεύθερος ενώ προβληματισμό προκαλεί το κίνητρο γύρω από την πράξη του. Σύμφωνα με το politischios, ο 16χρονος φαίνεται ότι αποτελεί εντολοδόχο ομοεθνών του, οι οποίοι τον χρησιμοποίησαν για να κάψουν το κτίριο.

Μάλιστα 2 από τους καταζητούμενους έχουν απασχολήσει και στο πρόσφατο παρελθόν τις αρχές για μικροκλοπές από περίπτερα. Από την Πυροσβεστική πάντως επισημαίνεται ότι τα στοιχεία της δικογραφίας είναι σημαντικά και οδηγούν στην ύπαρξη και δραστηριοποίηση “ομάδων” προσφύγων και μεταναστών που λειτουργούν με τους δικούς τους κανόνες.

Πηγή: politischios

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε