Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Χίος: Μηνύσεις για την επίθεση στους αλληλέγγυους στη Σούδα

ΦΩΤΟ από astraparis
ΦΩΤΟ από astraparis

Μηνύσεις κατά των αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών της επίθεσης εναντίον τους και του ξυλοδαρμού τους κατέθεσαν το μεσημέρι της Παρασκευής, οι αλληλέγγυοι πολίτες κ. Αλέξανδρος Παναγιωτάκης και η κα Τζένη Καλιπόζη.

Τα δύο θύματα της επίθεσης, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης, 17 Νοεμβρίου στην περιοχή της Σούδας, πήγαν στη διεύθυνση αστυνομίας Χίου και κατέθεσαν μηνύσεις, στις οποίες περιγράφουν όλα τα γεγονότα και το σκηνικό κάτω από το οποίο δέχθηκαν την αναίτια και απρόκλητη επίθεση.

Σύμφωνα με το astraparis, οι δύο αλληλέγγυοι βρέθηκαν στον καταυλισμό της Σούδας, για να μεταφέρουν σε ασφαλέστερο σημείο οικογένειες προσφύγων, μετά την επίθεση με μολότοφ που εκδηλώθηκε νωρίτερα στον καταυλισμό. Αποχώρησαν από τον καταυλισμό περί τις 11 το βράδυ και κινήθηκαν στην οδό Καλουτά, για να πάρουν το αυτοκίνητό τους. Αφού πέρασαν από το αστυνομικό “μπλόκο” επί της Καλουτά, δηλώνοντας στους αστυνομικούς την πρόθεσή τους, είδαν μπροστά τους μέσα στον δρόμο την ομάδα πολιτών, που νωρίτερα βρίσκονταν κοντά στο βενζινάδικο της περιοχής.

Χωρίς να προηγηθεί η οποιαδήποτε αντιπαράθεση μαζί τους ορισμένοι από αυτούς επιτέθηκαν εναντίον τους κι άρχισαν να τους βρίζουν και να τους κτυπούν έως ότου αστυνομικοί της ασφάλειας, οι οποίοι προφανώς βρίσκονταν πολύ κοντά, επενέβησαν, τους απεγκλώβισαν και τους απομάκρυναν από το σημείο της επίθεσης. Σε λίγο στο σημείο έφτασε ομάδα από την διμοιρία των ΜΑΤ, που βρίσκεται στην περιοχή, στην θέα της οποίας οι δράστες υποχώρησαν, χωρίς – ωστόσο – σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι παθόντες – να γίνει η οποιαδήποτε προσπάθεια σύλληψης των δραστών, που έφυγαν ανενόχλητοι. Στο σημείο της επίθεσης έφτασε μετά από λίγο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που μετέφερε τους τραυματίες στο νοσοκομείο Χίου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Πηγή: astraparis

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε