Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Υπέστειλαν τη σημαία της ΕΕ σε Σύρο και Ηράκλειο! Video

Υπέστειλαν τη σημαία της ΕΕ σε Σύρο και Ηράκλειο! Video
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.10.2012 | 10:09
Πρώτη δημοσίευση: 28.10.2012 | 09:39

Μέλη του ΕΠΑΜ Σύρου κατέβασαν το Σάββατο το μεσημέρι την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόσο από το Δημαρχείο της Ερμούπολης, όσο και από το Δημοτικό Κατάστημα της Ποσειδωνίας.

Σύμφωνα με το syrostoday.gr,  με την κίνησή τους αυτή θέλουν να εκφράσουν την πλήρη αντίθεσή τους στις πολιτικές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, ταυτόχρονα, να δώσουν το δικό τους μήνυμα, με αφορμή και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Σε παρόμοια κίνηση προχώρησαν όπως γράφει το lashnews.gr τα μέλη του ΕΠΑΜ και στο Ηράκλειο, κατεβάζοντας τη σημαία της ΕΕ από το Ιστορικό ΜουσείοΣε σχετική ανακοίνωσή του ΕΠΑΜ γράφονται τα εξής:

"Η 28η Οκτωβρίου είναι για τον Ελληνικό Λαό ημέρα γιορτής, ημέρα μνήμης, ημέρα τιμής, ημέρα ταυτόχρονα περισυλλογής.

Σήμερα, 72 ολόκληρα χρόνια μετά, εμείς στεκόμαστε ακόμα όρθιοι γιατί οι παππούδες και οι πατεράδες μας ξεπερνώντας τον εαυτό τους και παραγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τους κινδύνους, αποφάσισαν να αντισταθούν, να πολεμήσουν και να θυσιαστούν για τη λευτεριά τη δική τους και της πατρίδας μας.

Σήμερα, 72 ολόκληρα χρόνια μετά, εμείς, τα μέλη και οι φίλοι του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) θυμόμαστε και τιμούμε τους αγωνιστές και τα θύματα αυτού του μεγάλου Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα που ξεκίνησε στα βουνά της Πίνδου τον Οκτώβριο του '40, για να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια με το έπος της Εθνικής Αντίστασης.

Εμείς, τα μέλη και οι φίλοι του Ε.ΠΑ.Μ., «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι», έχουμε πάρει την απόφαση να μηνσκύψουμε το κεφάλι στους νέους καταχτητές, αποδεχόμενοι παθητικά τη μοίρα που μας επιφυλάσσουν. Ακολουθώντας το παράδειγμα Εκείνων, θα πούμε το μεγάλο ΟΧΙ. Το δικό μας ΟΧΙ.

Γιατί σήμερα αντιμετωπίζουμε χειρότερους κινδύνους και νέα εισβολή, πιο ύπουλη και πιο συγκαλυμμένη από τότε, γι' αυτό πιο επικίνδυνη και καταστροφική.

Τα νέα δεσμά της χώρας χαλκεύονται από μια Ευρωένωση που, με τις συνθήκες του Μάαστριχτ και της Λισσαβώνας και τις κατευθύνσεις των διορισμένων που την διοικούν, σύρει τους λαούς της Ευρώπης στην παθητική αποδοχή των σχεδίων των τραπεζιτών και των τοκογλύφων.

Μια Ε.Ε. απέραντο κρεματόριο για τους λαούς της Ευρώπης, στα χνάρια του Γ' Ράϊχ, που με τον μηχανισμό του Ευρώ γεννά την αδικία και τρέφει την κακουργία.

Γι' αυτό σήμερα, τιμώντας τους αγώνες των ηρώων του Αλβανικού Έπους και της Εθνικής Αντίστασης, προχωρούμε σε μια συμβολική πράξη, διαδηλώνοντας την απόλυτη αντίθεσή μας στο νέο κατοχικό καθεστώς που ρίχνει βαριά τη σκιά του σε ολόκληρη την χώρα.

Υποστέλλουμε σήμερα, αλλά και κάθε ημέρα, τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμβολο του καταχτητή με τη μορφή που έχει σήμερα, από όλους τους χώρους και τα δημόσια κτίρια που μπορούμε να φτάσουμε, σε όλη την Ελλάδα.

ΛΑΕ, ΜΠΡΟΣΤΑ, ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΣΚΛΑΒΙΑ

ΠΟΛΕΜΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!"

Διαβάστε επίσης: "Φρούριο" η Θεσσαλονίκη για τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου


   Διαδώστε αυτό το άρθρο