Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κάνδανο – Υπάρχουν φόβοι για αναζωπύρωση

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο κίνδυνος αναζωπύρωσης είναι μεγάλος γιατί στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι. Έτσι, οι πυροσβέστες παραμένουν στο σημείο…

Η μεγάλη φωτιά κατέστρεψε δασική έκταση με καστανιές, πλατάνια και άγρια βλάστηση.
Ξέσπασε νωρίς το πρωί σε ορεινή τοποθεσία του Δήμου Κανδάνου και σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, η φωτιά εκδηλώθηκε από τρεις διαφορετικές εστίες.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, εξαπλώθηκε σε ακτίνα επτά χιλιομέτρων πλησιάζοντας απειλητικά αρχικά τους δύο οικισμούς. Ωστόσο, ο κίνδυνος να φτάσουν οι φλόγες στους οικισμούς απομακρύνθηκε χάρη στην επέμβαση εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που εδρεύουν σε Χανιά και Ηράκλειο και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ που απογειώθηκαν από την Ελευσίνα κατάφεραν να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα και να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο αργά το μεσημέρι. Οι επίγειες δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, τα κλιμάκια Κισάμου και Κανδάνου και τους πυροσβεστικούς σταθμούς των Δήμων Ινναχωρίου, Πελεκάνου, Κανδάνου και Ανατολικού Σελίνου επιχειρούσαν με δυσκολία λόγω του δύσβατου του εδάφους.

Οι πρώτες εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν σε δασική έκταση πάνω από το χωριό Αννισαράκι. Σε λίγα λεπτά με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων τα πύρινα μέτωπα μεταφέρονταν ανατολικά προς το χωριό Βαμβακάδω.

Στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκε το μεσημέρι ο γ.γ. της Περιφέρειας Κρήτης, Αθανάσιος Καρούντζος.
Όπως τόνισε με δηλώσεις του, η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα αποφανθεί για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, αν και όλα δείχνουν ότι πρόκειται για εμπρησμό. «Καιρός είναι να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να αποφασίσουμε κάποια πράγματα. Δεν μπορεί να κινδυνεύει τον προηγούμενο μήνα η Πρέβελη και σήμερα η Κάνδανος. Αυτά είναι πράγματα απαράδεκτα», τόνισε ο κ. Καρούντζος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε