Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Υπό κατάληψη σχολεία στο Ρέθυμνο

Υπό κατάληψη βρίσκονται πέντε σχολεία στο νομό Ρεθύμνου.

Στο 2ο Γυμνάσιο, το 2ο Λύκειο, το 1ο Λύκειο, το Πειραματικό και το 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, οι μαθητές διαμαρτύρονται για προβλήματα στις σχολικές τους μονάδες, αλλά και για την απαξίωση, όπως δηλώνουν της παιδείας, τόσο στο νομό Ρεθύμνου, όσο και στη χώρα συνολικότερα.

Οι μαθητές επικρίνοντας το “καθεστώς” της παραπαιδείας ζητούν από το υπουργείο να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην καταργηθεί, αλλά απεναντίας να ενισχυθεί η πρόσθετη διδακτική στήριξη. Παράλληλα αντιδρούν στην κατάθεση των μηχανογραφικών τους δελτίων σε χρόνο πριν από τις πανελλήνιες εξετάσεις, ενώ κάνουν λόγο και για την ανυπαρξία συντήρησης σχολικών μονάδων, με ότι αυτό συνεπάγεται, αφενός για την ποιότητα της καθημερινής τους διαβίωσης μέσα στα σχολεία, αφετέρου για την επικινδυνότητα ορισμένων κτιρίων.

Σε δηλώσεις του, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Ανδρέας Ταξάκης, αναφέρει πως όλα τα αιτήματα δεν είναι ουσιαστικά, όμως οι μαθητές έχουν δίκιο να καυτηριάζουν και να επισημαίνουν ό,τι τους ενοχλεί. Ο διευθυντής δήλωσε πως υπάρχει η ανάγκη συνεννόησης μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών ώστε με την έγκαιρη ενημέρωση και εντοπισμό προβλημάτων δε θα υπάρχουν καταλήψεις και χαμένες ώρες μαθημάτων. Αυτός είναι και ο λόγος που ο ίδιος επισκέφτηκε όλα τα σχολεία της επαρχίας του Ρεθύμνου, ώστε να συγκεντρώσει όλα τα αιτήματα και τα παράπονα προκειμένου να δοθούν λύσεις.

Την ίδια ώρα, η αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών από τις καταλήψεις, θα είναι το αντικείμενο της συνάντησης, του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Γιάννη Κανδαράκη, με τα μέλη των σχολικών συμβουλίων και τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων, που θα πραγματοποιηθεί την ερχομένη εβδομάδα.

Οι καταλήψεις στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν.Χανίων ξεκίνησαν με μικρό αριθμό σχολικών μονάδων στις 4 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκαν στις 29 Οκτωβρίου. Συνολικά 10 Γενικά Λύκεια, 15 Γυμνάσια και 6 Επαγγελματικά Λύκεια μπήκαν στο “χορό των καταλήψεων”, ενώ πάνω από 22 ήταν τα υπό κατάληψη σχολεία στις 21 Οκτωβρίου, όταν και ήταν η κορύφωσή τους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε