Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγίες σε Σάμο και Ηγουμενίτσα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ (EUROKINISSI)

Και οι δύο φωτιές καίνε δασικές εκτάσεις ενώ το έργο της Πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι.

Η φωτιά στη Σάμο ξέσπασε στις 13.45 το μεσημέρι στην περιοχή Μακρόχωρο – Φλόκα κοντά στο Βαθύ.
Στο σημείο έφτασαν από την πρώτη στιγμή 21ενας πυροσβέστες με 9 οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Όπως μάθαμε από την Πυροσβεστική στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες εξοχικές κατοικίες που όμως δεν απειλούνται από την πυρκαγιά. Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή ωστόσο τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Στην επιχείρηση κατασβεσης συμμετείχε και το ελικόπτερο που σταθμεύει στο νησί. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και οι εθελοντές θα παραμείνουν για τη φύλαξη, αφού και η Σάμος, όπως και άλλες περιοχές, συμπεριλαμβάνονται σήμερα στις περιοχές με υψηλό βαθμό επικινδυνότητας.

Η φωτιά στην Ηγουμενίτσα, στην κοινότητα Πλαταριά που ξέσπασε στις 2.30 τα ξημερώματα. Το έργο της Πυροσβεστικής ήταν εξαιρετικά δύσκολο καθώς η φωτιά ήταν σε χαράδρα σε δύσβατο σημείο.

Ωστόσο υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε χαράδρα κοντά στην περιοχή Βράχωνα Πλαταριάς Ηγουμενίτσας και μέχρι τώρα έχει κάψει περί τα 180 στρέμματα θαμνώδους, κυρίως, βλάστησης. Για την κατάσβεσή της χρησιμοποιήθηκαν ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο και ένα ελικόπτερο, ενώ για τον πλήρη έλεγχό της βρίσκονται στην περιοχή 37 πυροσβέστες και 8 πυροσβεστικά οχήματα.

Η Πυροσβεστική βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα λογω των δυνατών ανέμων που πνέουν σε πολλά σημεία της χώρας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε