Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Υποψήφιος γιά το Δήμο Θεσσαλονίκης ο Γκιουλέκας

Την υποψηφιότητά του για τη δημαρχεία του κεντρικού δήμου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε…

σήμερα, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας.

«Νοιώθω ότι χρωστώ πάρα πολλά σε αυτή την πόλη. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τη Θεσσαλονίκη μας», είπε ο κ.Γκιουλέκας, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του.

Ο ίδιος τόνισε ότι πρόθεση του είναι να «πάει ακόμη πιο δυνατά η φωνή της Θεσσαλονίκης στο κοινοβούλιο» και για αυτό το λόγο -όπως σημείωσε- παρά το γεγονός ότι προέρχεται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, η υποψηφιότητά του «είναι πάνω και πέρα από κομματικές σφραγίδες και από χρίσματα».

«Δεν έχω καμία απολύτως δέσμευση -και το τονίζω- με κανένα πολιτικό κόμμα, από τη στιγμή που δηλώνω την υποψηφιότητά μου, με κανένα επιχειρηματικό συμφέρον και με κανένα απολύτως πρόσωπο» υποστήριξε ο κ. Γκιουλέκας.

Ο κ. Γκιουλέκας άφησε αιχμές για «χτυπήματα κάτω από τη μέση» από αντιπάλους του, που αντί να τον αποτρέψουν τον διευκόλυναν -όπως είπε- να λάβει την απόφασή του «μια ώρα αρχίτερα» και τους προέτρεψε να επιχειρήσουν να αντιπαρατεθούν μαζί του, σε πολιτικό επίπεδο.

Αν και ο κ.Γκιουλέκας είπε πως η υποψηφιότητά του είναι υπεράνω χρισμάτων, τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται ανακοίνωση υποστήριξης της υποψηφιότητας από τον κ.Σαμαρά.

Πάντως παρά το γεγονός ότι έληξε το «γαλάζιο θρίλερ» γιά τη Θεσσαλονίκη, στο αντάρτικο έχουν βγεί πολλά στελέχη της ΝΔ σε δεκάδες δήμους σε όλη την χώρα αυξάνοντας έτσι τον πονοκέφαλο της Ρηγίλλης για το ποιούς θα στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές.Ειδικά στην Αττική, σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ, γίνεται πόλεμος μεταξύ των υποψηφίων.

Στο παρασκήνιο διεξάγεται έντονος διαγκωνισμός για το χρίσμα, ενώ η ανακοίνωση ανεξάρτητων υποψηφιοτήτων λαμβάνει τη μορφή χιονοστιβάδας.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν.

Ακόμα όμως δεν έχει λυθεί ο γρίφος ποιόν θα στηρίξει η ΝΔ για υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής και ποιον για τον Δήμο Πειραιά.

Κανένα κορυφαίο στέλεχος δεν δείχνει πρόθυμο να εμπλακεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος περιφερειάρχης.

Θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι δεν ενδιαφέρονται οι κκ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος , Ευ. Μεϊμαράκης και ο κ. Κ. Χατζηδάκης.

Περισσότερες πιθανότητες έχει να λάβει το χρίσμα αυτοδιοικητικός παράγοντας με πολυετή παρουσία, όπως π.χ. ο απερχόμενος νομάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Λ. Κουρής.

Τα προβλήματα σε όλη την επικράτεια είναι πολλά, αφού υπάρχει υπερπροσφορά υποψηφίων και ενδεικτικά σε δήμους της Αττικής καταγράφεται η εξής εικόνα:

Στη Γλυφάδα ερίζουν ο κ. Μ. Βαρβιτσιώτης και η κυρία Αλεξάνδρα Πάλλη, ενώ ανακοίνωσε ήδη την υποψηφιότητά του ο κ. Στ. Λανδράκης και επιμένει ο δήμαρχος κ. Ι. Θεοδωρόπουλος.

Στην Αγία Παρασκευή απειλούν με αντάρτικο οι κκ. Μ. Χάρχαρος, Β. Ζορμπάς, το πρώην μέλος της ΚΕ κ. Ν. Κωστόπουλος (γιος του πρώην βουλευτή κ. Δ. Κωστόπουλου ) που έχει ήδη έτοιμο και συνδυασμό, ετοιμάζεται τις επόμενες ημέρες να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ενώ εσχάτως ακούστηκε το όνομα και του εμπόρου κ. Κ. Τόττη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε