Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Αυτός είναι ο αγνοούμενος της κακοκαιρίας – Εικόνες βιβλικής καταστροφής [pics, vids]

ΦΩΤΟ από imerazante.gr
ΦΩΤΟ από imerazante.gr

Κορυφώνεται η αγωνία για τον 33χρονο Γιώργο Ζουπάνο, που αγνοείται από χθες το βράδυ στην περιοχή Βανάτου στον επαρχιακό δρόμο Ζακύνθου – Αλυκών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες…

ο νεαρός βρισκόταν στο αυτοκίνητό του όταν εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης ακινητοποιήθηκε κοντά στο δημοτικό σχολείο Κάμπου. Τη δήλωση της εξαφάνισής του έκανε στην Αστυνομία ο αδελφός του που παρακολουθεί τις έρευνες με κομμένη την ανάσα. Το πρωί βρέθηκε σε χαντάκι το αυτοκίνητο που οδηγούσε αλλά όχι και ο ίδιος. Στην περιοχή ήδη βρίσκεται συνεργείο της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα και οι έρευνες εντατικοποιούνται προκειμένου να βρεθεί ο αγνοούμενος. Οι συγγενείς του καλούν όποιον γνωρίζει κάτι σχετικό να δώσει πληροφορίες στις αρχές…

Στην ίδια περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας και δεκάδες κάτοικοι της περιοχής που μαζί με τους συγγενείς του αγνοουμένου, καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για κάθε τι που θα τους οδηγήσει στον νεαρό. Ο νεαρός άντρας είχε βγει χθες το βράδυ με παρέα για να διασκεδάσει. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία γνωρίζει ότι μέχρι τις 02:30 τα ξημερώματα ο 33χρονος βρισκόταν σε μπαρ της Ζακύνθου. Στην συνέχεια τα ίχνη του χάθηκαν.

Περίπου στις 08:00 το πρωί, συγγενής του ειδοποίησε τον αδελφό του, ότι το αμάξι του 33χρονου βρισκόταν πεσμένο σε βαθύ πλημμυρισμένο χαντάκι στο χωριό Βανάτο, μερικά μόλις χιλιόμετρα από το σπίτι του. Ο αδελφός του αμέσως ειδοποίησε την πυροσβεστική υπηρεσία Ζακύνθου και την αστυνομία και άρχισαν οι έρευνες.

Εν τω μεταξύ σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει η Ζάκυνθος από το πρωί της Κυριακής, καθώς οι ζημιές από τις καταρακτώδεις βροχές που έπληξαν το νησί από το βράδυ του Σαββάτου είναι μεγάλες. Από νωρίς το πρωί η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε πάνω από 50 κλήσεις για βοήθεια, ενώ έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της με 2 οχήματα, 11 πυροσβέστες και 2 διασωστικές λέμβους.

Στην περιοχή των Αμπελοκήπων απεγκλώβισε οικογένεια, η οποία είχε αποκλειστεί στο σπίτι της καθώς η στάθμη του νερού είχε ανέβει επικίνδυνα, ενώ στην Αγία Τρίαδα και την πόλη της Ζακύνθου, παρεμβαίνει για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα. Επίσης, έκλεισε η επαρχιακή οδός Ζακύνθου – Κερίου στο ύψος των Αμπελοκήπων, ενώ κατολισθήσεις έγιναν στο Βασιλικό και το Γερακαρίο. Αγροτικές καλλιέργειες καταστράφηκαν στο χωριό Κυψέλη.

ΦΩΤΟ από imerazante.grΦΩΤΟ από imerazante.gr

Όλα αυτά την ώρα που σε πολλούς δρόμους, τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά. Παραμένουν για τέταρτη εβδομάδα εκτεθειμένα σε διάφορα σημεία στην πόλη και τα χωριά, με τη βροχή να έχει επιδεινώσει την ήδη άσχημη κατάσταση. Χθες άκαρπη αποδείχτηκε η προσπάθεια που κατέβαλε, με την προσωπική του παρουσία στη Ζάκυνθο, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Διονύσης Παναγιωτóπουλος, να ανοίξει η πρόσβαση στον κορεσμένο ΧΥΤΑ του Σκοπού και να αποσυμφορηθεί η πόλη από τους τεράστιους όγκους σκουπιδιών.

 

Πηγή: imerazante.gr – Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε