Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Εικόνες ντροπής στα σκουπίδια – Έκλεισε δρόμος και αποκλείστηκαν σπίτια [pics]

ΦΩΤΟ από imerazante.gr
ΦΩΤΟ από imerazante.gr

Κόλαση η καθημερινότητα για τους κατοίκους της Ζακύνθου που ”πνίγονται” στα σκουπίδια. Απίστευτες εικόνες ντροπής…

Ένα καθημερινό εφιάλτη συνεχίζουν να βιώνουν οι κάτοικοι του νησιού, που πνίγεται στα σκουπίδια. Οι περιοχές μάλιστα που βρίσκονται μακριά από την πόλη και δεν καθαρίστηκαν ποτέ, ούτε όταν έγιναν αποσπασματικές προσπάθειες αποκομιδής, υποφέρουν. Τα σκουπίδια σχηματίζουν τεράστιους σωρούς που συχνά κλείνουν εισόδους σπιτιών. Αλλοι βρίσκονται πολύ κοντά σε σπίτια, με αποτέλεσμα η έντονη δυσοσμία να καθιστά κόλαση την καθημερινότητα. Εντομα και ποντίκια «γλεντούν» δίπλα από παράθυρα και πόρτες σπιτιών και μαγαζιών και όσο η θερμοκρασία σταδιακά ανεβαίνει, καθώς μπαίνουμε σιγά-σιγά στην άνοιξη, η κατάσταση γίνεται εφιαλτική.

Ο φακός βρέθηκε στην Αγριλιά, όπου άγνωστοι έσπρωξαν τα σκουπίδια από ένα μεγάλο σωρό και έκλεισαν κεντρικό δρόμο του χωριού, εμποδίζοντας τη διέλευση των οχημάτων και στις δύο κατευθύνσεις. Οι κάτοικοι δηλώνουν αγανακτισμένοι, καθώς είτε έτσι είτε αλλιώς, τρέμουν τη πιθανότητα ξεσπάσματος μολυσματικών ασθενειών. «Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο, όποιος κι αν το έκανε αυτό», λέει ο κ. Δημήτρης Ζούγρας, κάτοικος της περιοχής. «Οσο ήταν χειμώνας, μάς έσωζε το κρύο αλλά τώρα που μπήκαμε στο Μάρτιο και ‘πιάσαν οι όστριες, το πράγμα δεν πάει άλλο, το ξέρετε καλύτερα από εμάς. Ολος ο δρόμος, σε όλο το χωριό είναι γεμάτος σωρούς με σκουπίδια. Είμαστε θαμώνες σε αυτό το καφενείο και έτσι όπως ερχόμαστε έτσι φεύγομε τροχάδην, από τη βρώμα», λέι ο κ. Ζούγρας.

Φίλοι και θαμώνες του καφενείου που βρίσκεται στο σημείο όπου ο δρόμος έχει κλείσει από τα σκουπίδια, διαμαρτύρονται έντονα, λέγοντας πως κινδυνεύουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Αν και ζουν σε μια όμορφη εξοχή, δεν αφήνουν μικρά παιδιά να βγουν έξω να παίξουν, από φόβο μήπως το παιχνίδι γίνει αφορμή να νοσήσουν σοβαρά. «Αυτοί που κάθονται σε υψηλές θέσεις, μάς κοροϊδεύουν; Δεν βλέπουν τι γίνεται γύρω μας; Κάποιος θα πρέπει να πει στο Δήμαρχο ότι έτσι, δεν βγαίνει ο Μάρτης. Να βρει μια λύση», συμπληρώνει.

Στον μπλοκαρισμένο δρόμο συγκεντρώνονται σιγά σιγά κάτοικοι, αγανακτισμένοι που όμως βλέπουν πως έχουν δεμένα τα χέρια τους. «Τα σκουπίδια είναι εδώ από τις αρχές Νοεμβρίου και έχουμε Μάρτη. Εγώ είμαι άρρωστος, έχω κάνει επέμβαση ανοιχτής καρδιάς και κινδυνεύω», λέει ο Σάββας Βυθούλκας, κάτοικος της περιοχής και ιδιοκτήτης παρακείμενου καφενείου-μίνι μάρκετ. «Παίρνω τον πρόεδρο παίρνω σε γραφεία, κανείς δεν μου δίνει σημασία, κι έτσι κάλεσα εσάς να το προβάλλετε», λέει ο κ. Βυθούλκας.

Πηγή: imerazante.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε