Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Έπεφταν σοβάδες στα κεφάλια μαθητών!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ανάστατοι είναι οι μαθητές των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ στον Άγιο Κήρυκα, αφού την ώρα που έκαναν μάθημα έπεσαν σοβάδες πάνω στα θρανία τους, με τους ίδιους να καταγγέλλουν ότι από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί…

Τα παιδιά σύμφωνα με το dete.gr, προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου τους, την περασμένη Τρίτη (25-01-2011) εξέλιξη που ανάγκασε τους καθηγητές να συνεδριάσουν, ούτως ώστε να βρουν μια λύση. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, μάλιστα, έγινε και σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης, Διονύσης Μυλωνάς, καθώς και ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιάννης Κοπανάς.

“Την περασμένη Πέμπτη, πήγαμε στον Δήμαρχο, Στέλιο Μποζίκη, από τον οποίο ζητήσαμε να επιλυθεί το πρόβλημα με τους σοβάδες. Ο ίδιος μας υποσχέθηκε ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα υπήρχε επιδιόρθωση της ζημιάς, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ερχόμαστε να μάθουμε γράμματα και κινδυνεύει η ζωή μας. Μας κοροϊδεύουν επί χρόνια. Ορισμένοι καθηγητές μας είπαν ότι αν δεν μας αρέσει η κατάσταση που επικρατεί, τότε να πάμε σε άλλο σχολείο με μετεγγραφή!” ανέφεραν ορισμένοι μαθητές.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης πάντως, αποφασίστηκε να πάει στο σχολείο κλιμάκιο μηχανικών, ούτως ώστε να εξετάσει τις τέσσερις αίθουσες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Στις 19 Δεκεμβρίου είχε γίνει δημοπρασία για τη συντήρηση και την επισκευή των συγκεκριμένων αιθουσών. Είχε υπάρξει ενδιαφέρον από εργολάβο, όμως η διαδικασία αυτή βρίσκεται στο στάδιο των ενστάσεων, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες. Το ύψος, πάντως, της χρηματοδότησης, ανέρχεται σε 490.000 ευρώ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε