Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ζάκυνθος: Γερμανοί φιλόζωοι ενδιαφέρονται για τα αδέσποτα του νησιού!

Ζάκυνθος: Γερμανοί φιλόζωοι ενδιαφέρονται για τα αδέσποτα του νησιού!
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.04.2011 | 18:48
Πρώτη δημοσίευση: 27.04.2011 | 18:30

Μια μεγάλη φιλοζωική οργάνωση, που δραστηριοποιείται στη Γερμανία με την επωνυμία Hellas Friends, ενδιαφέρεται για την εκπόνηση...

προγράμματος που αφορά στη στείρωση αλλά και την προστασία των αδέσποτων της Ζακύνθου. Η δράση της συγκεκριμένης ομάδας χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια και, ήδη, με τη μεσολάβηση του Ζακυνθινού Ομίλου Μέριμνας Ζώων, (ΖΟΜΖ), η οργάνωση έχει ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί και τις διαστάσεις που έχει πάρει τελευταία το πρόβλημα με τα αδέσποτα.

Είναι γεγονός πως το τελευταίο διάστημα οι αγέλες αδέσποτων σκυλιών ιδιαίτερα στην πόλη της Ζακύνθου έχουν πληθύνει, ενώ η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα πιο συχνές επιθέσεις σκυλιών σε πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΖΟΜΖ, η Οργάνωση Hellas Friends προτίθεται να βοηθήσει στον τομέα της στείρωσης αλλά και της βασικής περίθαλψης. Στο πλαίσιο αυτό και εφόσον το πρόγραμμα ευοδωθεί, αναμένεται να έρθουν στη Ζάκυνθο τρεις εθελοντές κτηνίατροι, για 15 ημέρες, οι οποίοι θα προχωρήσουν σε στειρώσεις ζώων, ενώ το ίδιο θα επαναληφθεί για δύο εβδομάδες πριν λήξει το 2011. Παράλληλα, θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν όσες στειρώσεις γίνουν, ενώ στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος θα σταλούν στο νησί 2.000 μικροτσίπ αλλά και τροφή για τα αδέσποτα του νησιού.

Εν τω μεταξύ, ο αντιδήμαρχος της πόλης, Άκης Λαδικός, είχε συνάντηση με τους κτηνιάτρους του νησιού, στην οποία τέθηκε το θέμα με τα αδέσποτα.

Ο κ. Λαδικός ανέφερε στη συνέχεια πως γίνονται προσπάθειες ώστε στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου να ενταχθούν δράσεις, όπως η εξέταση των ζώων για τυχόν αρρώστιες που φέρουν, αλλά και η αναζήτηση ενός χώρου που θα λειτουργεί ως πάρκο για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων...


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook