Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στα αντλιοστάσια λόγω χρεών!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το φάσμα της λειψυδρίας πλανάται ξανά στο νησί, σε μια περίοδο που οι ανάγκες λόγω του τουρισμού έχουν αυξηθεί θεαματικά…

Τη διακοπή της ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων του δήμου άρχισε από χθες η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, λόγω των συσσωρευμένων χρεών που αδυνατεί να εξοφλήσει η Δημοτική Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Το πρόβλημα είναι αρκετά παλαιό και οι δημοτικές αρχές το αποδίδουν στις πρακτικές προηγούμενων διοικήσεων που άφηναν ανεξόφλητα τα τιμολόγια των δημόσιων οργανισμών, με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν τα χρέη και σήμερα να καθίσταται αντικειμενικά δύσκολο να εξοφληθούν.

Από χθες βρίσκεται στην Αθήνα αντιπροσωπεία του δήμου που προσπαθεί να διακανονίσει το χρέος με τη ΔΕΗ που έχει φτάσει στα 2,2 εκ. ευρώ. Η ΔΕΗ, σύμφωνα με πηγές του δήμου, έχει ζητήσει εφάπαξ το ποσό των 925.000 ευρώ και σε μηνιαία βάση άλλα 35.000 ευρώ, ωστόσο συνεχίζεται η διαπραγμάτευση, προκειμένου το ποσό να είναι λιγότερο και να καταβάλλεται με πιο βραδείς ρυθμούς.

Προς το παρόν πάντως, δεν υπάρχει πρόβλημα με την υδροδότηση του νησιού και εκφράζεται η ευχή να μην προκύψει τις επόμενες ημέρες και οι διαπραγματεύσεις να έχουν αίσιο τέλος…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε