Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ζάκυνθος: ”Μας απειλούν, μας βρίζουν και φοβόμαστε να κάνουμε μάθημα”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αυτά λένε μεταξύ άλλων, καθηγητές του ΕΠΑΛ Ζακύνθου σε ανακοίνωση που εξέδωσαν – Αφορμή το πρόσφατο επεισόδιο με τον μαθητή, που έβγαλε όπλο στον καθηγητή του…

Όλα αυτά τα… απίστευτα, συμβαίνουν στο Επαγγελματικό Λύκειο Αγίου Κηρύκου. Εκεί την περασμένη Παρασκευή (18-11-2011), κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ο καθηγητής βρέθηκε με το όπλο στον κρόταφο (διαβάστε τη σχετική είδηση)

Πρωταγωνιστής του επεισοδίου, ένας 21χρονος μαθητής, που όπως διαπιστώθηκε έχει εκτίσει στο πρόσφατο παρελθόν ποινή φυλάκισης. Ο δράστης του επεισοδίου, έχει εξαφανιστεί από την ημέρα του επεισοδίου και παραμένει ασύλληπτος.

Όμως όπως όλα δείχνουν, ο 21χρονος με το πλούσιο ποινικό παρελθόν δεν είναι ο… μόνος εφιάλτης των εκπαιδευτικών…

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, λένε πως αδυνατούν να ελέγξουν την κατάσταση και πως φοβούνται να κάνουν μάθημα. ”Εμείς οι διδάσκοντες του σχολικού συγκροτήματος του Αγίου Κήρυκου βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας που εκπορεύεται από μια μικρή ομάδα μαθητών…

Οι διαπληκτισμοί και χειροδικίες, εντός και εκτός του σχολείου, μεταξύ μαθητών ή μερίδας μαθητών και εξωσχολικών ατόμων είναι καθημερινό φαινόμενο, ιδίως το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ευθείες απειλές έναντι μαθητών και καθηγητών, χυδαίες ύβρεις που εκτοξεύονται κατά των καθηγητριών και καθηγητών ενώπιον όλων των μαθητών, όχι μόνο διασπείρουν φόβο αλλά ευνοούν και εξαπλώνουν την αντιδραστική και παραβατική συμπεριφορά στους μαθητές του σχολείου”.

        
Το πρόβλημα δείχνει να ξεφεύγει από τα στενά σχολικά όρια και να παίρνει κοινωνικό χαρακτήρα. Και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί, όχι μόνο από την Αστυνομία αλλά με την σύμπραξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, των εκπαιδευτικών και των φορέων του νησιού.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε