Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λίγα Σύννεφα 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ζάκυνθος: Παραιτήθηκε το Τοπικό Συμβούλιο Καλαμακίου λόγω... σκουπιδιών

Ζάκυνθος: Παραιτήθηκε το Τοπικό Συμβούλιο Καλαμακίου λόγω... σκουπιδιών
ΦΩΤΟ από imerazante
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.11.2016 | 15:24
Πρώτη δημοσίευση: 30.11.2016 | 15:23

Βλέποντας το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στις συνομιλίες της δημοτικής αρχής με τους κατοίκους του Καλαμακίου σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, χθες αργά το βράδυ παραιτήθηκαν από τα καθήκοντα τους οι τέσσερις από τους πέντε τοπικούς συμβούλους της περιοχής καθώς και η επιτροπή κατοίκων Καλαμακίου.

Μάλιστα σήμερα τα μέλη του τοπικού συμβουλίου επρόκειτο να μεταβούν στο δημαρχείο ώστε να υποβάλουν γραπτώς τις παραιτήσεις τους στο δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά. Στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μίλησε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καλαμακίου, Αναστάσιος Κακολύρης, ο οποίος τόνισε ότι "καταλήξαμε στην απόφαση να αποχωρήσουμε από το Τ.Σ. Καλαμακίου, διαμαρτυρόμενοι για τον πολύτιμο χρόνο που χάθηκε δύο χρόνια τώρα και οδηγηθήκαμε στην αδιέξοδη κατάσταση με τους τόνους σκουπιδιών στους δρόμους του νησιού".

Στη συνέχεια ο κ. Κακολύρης επεσήμανε, ότι "όποιοι είναι υπεύθυνοι, ας αναλάβουν πλέον τις ευθύνες τους, εμείς βοηθήσαμε όσο μπορούσαμε πάντα με γνώμονα το δίκαιο και το καλό του τόπου και τους νησιού μας, αλλά δεδομένων των συνθηκών, δεν μπορούμε να συμπορευτούμε άλλο με τη δημοτική αρχή".

Από πλευρά της δημοτικής αρχής για το μείζον θέμα των απορριμμάτων αλλά και για την αντίδραση των κατοίκων του Καλαμακίου μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Ζακύνθου, Κώστας Κόκλας, ο οποίος επεσήμανε τη σοβαρότητα του προβλήματος των απορριμμάτων που υπάρχει το τελευταίο μήνα στην Ζάκυνθο και δήλωσε ότι "από πλευράς του δήμου έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες αλλά απαιτείται χρόνος για να υπογραφούν οι αδειοδοτήσεις, οι οποίες έχουν καθυστερήσει χωρίς λόγο".

"Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πιο σοβαρά το θέμα των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο και βοηθήσει στην επίλυσή του καθώς οι υπηρεσίες που χρονοτριβούν τις διαδικασίες είναι κάτω από την ομπρέλα της», επεσήμανε ο κ. Κόκλας ενώ ακολούθως αναφέρθηκε στο θέμα της παραίτησης του Τοπικού Συμβουλίου Καλαμακίου δηλώνοντας ότι «οι κάτοικοι διαμαρτύρονται δίκαια καθώς δεν υφίσταται θέμα ΧΥΤΑ από τον Φεβρουάριο του 2014. Καλό θα ήταν να μην παραιτηθούν και να λύσουμε από κοινού το πρόβλημα μέσα από διάλογο".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Κρήτη: Ανατροπή και ''πόλεμος'' για το τετράδιο των 15.000 ευρώ που βρέθηκε στα σκουπίδια [vid] Κρήτη: Ανατροπή και ''πόλεμος'' για το τετράδιο των 15.000 ευρώ που βρέθηκε στα σκουπίδια [vid]
  2. Κρήτη: Πέταξε στα σκουπίδια 15.000 ευρώ - Το χρυσό τετράδιο σε κάδο ανακύκλωσης [vid] Κρήτη: Πέταξε στα σκουπίδια 15.000 ευρώ - Το χρυσό τετράδιο σε κάδο ανακύκλωσης [vid]
  3. Ηράκλειο: Άνοιξαν το βιβλίο που βρήκαν στα σκουπίδια και έμειναν άφωνοι! Ηράκλειο: Άνοιξαν το βιβλίο που βρήκαν στα σκουπίδια και έμειναν άφωνοι!
  4. Ζάκυνθος: Μαζεύουν τα σκουπίδια - Λύση στο αδιέξοδο που δημιούργησε εστίες μόλυνσης! Ζάκυνθος: Μαζεύουν τα σκουπίδια - Λύση στο αδιέξοδο που δημιούργησε εστίες μόλυνσης!
  5. Θεσσαλονίκη: Δέντρο αντί για φύλλα έχει σκουπίδια - Η απίθανη εξήγηση και οι εικόνες που σαρώνουν το διαδίκτυο [pics] Θεσσαλονίκη: Δέντρο αντί για φύλλα έχει σκουπίδια - Η απίθανη εξήγηση και οι εικόνες που σαρώνουν το διαδίκτυο [pics]
  6. Ο Παύλος Πολάκης ανοίγει τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Ζακύνθου Ο Παύλος Πολάκης ανοίγει τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Ζακύνθου