Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Τραγωδία μεσοπέλαγα με 3 νεκρούς λαθρομετανάστες!

ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι σωματέμποροι τους παράτησαν μεσοπέλαγα μόνους και αβοήθητους – Άνδρες του λιμενικού περισυνέλεξαν 30 ναυαγούς… (δείτε βίντεο)

Όλα ξεκίνησαν το πρωί, όταν το πλοιάριο που επέβαιναν οι 65 Κούρδοι και Αφγανοί λαθρομετανάστες έμεινε ακυβέρνητο 90 μίλια νοτιοδυτικά της Ζακύνθου. Το λιμενικό ενημερώθηκε ότι ένα σκάφος βυθίζεται και αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες.

Όταν έφτασαν σκάφη του λιμενικού πάνω στο πλοιάριο βρίσκονταν 32 από τους λαθρομετανάστες. Ελικόπτερο σούπερ πούμα που συμμετείχε στις έρευνες περισυνέλεξε 30 ναυαγούς. Το απόγευμα βρέθηκαν οι σοροί 3 ανθρώπων, που δεν άντεξαν και πνίγηκαν στη θάλασσα.

Δείτε το βίντεο από τη μεταφορά των ναυαγών με το ελικόπτερο σουπερ πούμα…

Από τους συνολικά 30 ναυαγούς, οι 26 μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις δημοτικού σχολείου της Ζακύνθου και τους χορηγήθηκαν τρόφιμα και ρούχα, ενώ τους παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα, από κλιμάκιο ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου «Άγιος Διονύσιος».

Τρεις ανάμεσά τους δύο ανήλικα παιδιά, μεταφέρθηκαν στον Οργανισμό Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου (ΟΔΑΖ) και ένας  μεταφέρθηκε προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε