Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ζάκυνθος:Καταδικάστηκε ο νεαρός ταξιτζής που μαχαίρωσε στην καρδιά Βρετανό τουρίστα!

Το σημείο της δολοφονίας - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Το σημείο της δολοφονίας - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η δολοφονία είχε συγκλονίσει τη χώρα το καλοκαίρι του 2011 – Κατά τη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής είχαν τραυματιστεί άλλοι 4 φίλοι του θύματος…

Κάθειρξη 11 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών στον νεαρό ταξιτζή, που κατηγορείται για το φόνο ενός Άγγλου τουρίστα στο Λαγανά τον Ιούνιο του 2011, ενώ πανηγυρικά αθωώθηκε ο συνάδελφός του για συνέργεια στη δολοφονία.

Χθες (19-09-2012) μετά από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του κατηγορούμενου όχι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αλλά για το αδίκημα της θανατηφόρας μη σκοπούμενης σωματικής βλάβης, ενώ τα άλλα κακουργήματα που αφορούσαν επικίνδυνες σωματικές βλάβες μετατράπηκαν σε πλημμεληματικές πράξεις.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, αθώος κρίθηκε ο έτερος οδηγός ταξί που κατηγορείτο για συνέργεια στο φόνο, αφού είχε εμπλακεί στον καβγά για να χωρίσει τον κατηγορούμενο από τους Βρετανούς τουρίστες.

Το περιστατικό είχε συμειωθεί στις 13 Ιουνίου 2011 στον Λαγανά της Ζακύνθου, όταν ο Βρετανός τουρίστας μαζί με ομάδα φίλων του στις 03.00 τα ξημερώματα, σημάδευε με το λέιζερ, εξύβριζε και χλεύαζε τον 21χρονο οδηγό ταξί, με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια.

Ο ταξιτζής κρατούσε ένα μαχαίρι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 19χρονος Ρόμπερτ Τζέιν Σεβάζ και άλλοι τέσσερις Βρετανοί να τραυματιστούν ελαφρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στη σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Ζάκυνθος : Ξεψύχησε μαχαιρωμένος στην καρδιά 19χρονος Βρετανός τουρίστας

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε