Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Άγιο Όρος: Έργα αποκατάστασης σε δύο Μονές

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Έργα ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ θα υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα σε δύο μονές του Αγίου Όρους…

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν εργασίες για την αποκατάσταση εργατόσπιτου στην Μονή Καρακάλου και του Πύργου των Τριών Ιεραρχών στη Μονή Βατοπεδίου. Οι αποφάσεις για τις σχετικές χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ ελήφθησαν από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Θύμιο Σώκο.

Συνολικά εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση πιστώσεις ύψους 28.592.369 ευρώ για την υλοποίηση 15 έργων στην Κεντρική Μακεδονία. Σε αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η συντήρηση του διατηρητέου κτιρίου των πρώην δημοτικών σφαγείων και η επανάχρησή του ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και η δημιουργία συνεδριακού Κέντρου Ιστορίας και Λαογραφίας του Δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Στο μεταξύ δόθηκε εντολή από τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την αποπληρωμή της χρηματοδότησης μελετών που αφορούν την υλοποίηση επειγόντων αντιπλημμυρικών έργων στην Κεντρική Μακεδονία, την αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες του 2006 στη Θεσσαλονίκη και την αντιπλημμυρική προστασία της Χαλκιδικής.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε