Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Αιτωλοακαρνανία: ”Βροχή” οι συλλήψεις λαθρομεταναστών…

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τις δυτικές ακτές της Αιτωλοακαρνανίας φαίνεται ότι έχουν επιλέξει τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών για να μεταφέρουν παράνομα αλλοδαπούς προς την Ιταλία.

Ειδικότερα, μέσα σε λίγες ημέρες εντοπίστηκε και τρίτη ομάδα μεταναστών που είχαν πληρώσει για να μεταφερθούν με πλωτά μέσα στην Ιταλία. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή του Μύτικα 53 μετανάστες, οι οποίοι είχαν μεταφερθεί από την Αθήνα. Μάλιστα, όπως είπαν στους αστυνομικούς, είχαν πληρώσει 2.500 ο καθένας για το ταξίδι προς τη γειτονική χώρα.

Από τους συνολικά 53 αλλοδαπούς, συνελήφθησαν οι 16, καθώς από τον έλεγχο των εγγράφων τους διαπιστώθηκε η μη νόμιμη είσοδος και παραμονή στη χώρα, ενώ πρόκειται, σύμφωνα με την Αστυνομία, να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την απέλασή τους. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των διακινητών.

Ας σημειωθεί ότι πριν από περίπου 15 ημέρες είχαν εντοπιστεί στο Κρυονέρι και στον Αστακό 80 μετανάστες οι οποίοι είχαν πληρώσει περίπου 2.500 ευρώ ο καθένας, για το ταξίδι προς την Ιταλία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών του Λιμενικού, τα κυκλώματα έχουν στραφεί προς άλλους τρόπους διακίνησης, λόγω των αυξημένων μέτρων ελέγχου και ασφαλείας στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε