Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ακυβέρνητο σκάφος 29χρονου ανοιχτά του Γυθείου – Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού του

Ακυβέρνητο σκάφος 29χρονου ανοιχτά του Γυθείου – Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού του

Ένας 29χρονος αγνοείται από το απόγευμα της Κυριακής, όταν το σκάφος του έπλεε ακυβέρνητο στα ανοιχτά του Γυθείου, λόγω μηχανικής βλάβης.

Το Λιμενικό -σύμφωνα με ανακοίνωσή του – ενημερώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας για το συμβάν και έκτοτε διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό του.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο 29χρονος είχε μεταβεί για δοκιμαστικό πλου με το ταχύπλοο BWAY και επικοινώνησε με τον αδελφό του, λέγοντας πως -λόγω μηχανικής βλάβης και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή- το σκάφος πλέει ακυβέρνητο και βρίσκεται σε κίνδυνο περίπου 10 ναυτικά μίλια από το ακρωτήριο Ταίναρο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού, ο αδελφός του 29χρονου αναχώρησε άμεσα με έτερο σκάφος, αλεμβολόγητο, άνευ φανών ναυσιπλοΐας και χωρίς να ενημερώσει τις Λιμενικές Αρχές ως όφειλε.
Η κακοκαιρία ανάγκασε τον αδελφό του αγνοούμενου να βρει καταφύγιο στο ΠΟΡΤΟ ΚΑΠΟ, όπου προσάραξε εσκεμμένα σε αμμώδη ακτή και συνέχισε τις έρευνες από τη στεριά με τη βοήθεια του πατέρα του.

Από τη Λιμενική Αρχή Γυθείου που διενεργεί την προανάκριση, διεξήχθησαν έρευνες τόσο στην ξηρά, όσο και στη θάλασσα, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Το Λιμενικό εξετάζει πιθανή παρουσία και δεύτερου ατόμου στο ταχύπλοο του 29χρονου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε