Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Αλεξανδρούπολη: Προφυλακιστέος ο φερόμενος ως τζιχαντιστής – «Δεν βρέθηκε υλικό με κομμένα κεφάλια»

τζιχαντιστής

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο 32χρονος φερόμενος ως τζιχαντιστής. Τι υποστηρίζει ο ίδιος.

Την προσωρινή κράτηση του 32χρονου Σύρου που έχει καταγγελθεί ως Τζιχαντιστής αποφάσισε ο Ανακριτής Αλεξανδρούπολης. 

Η συνήγορός του δήλωσε ότι εντός πέντε ημερών θα παραδώσει στη Δικαιοσύνη περισσότερα στοιχεία ότι ο 32χρονος ανήκε στον ελεύθερο Συριακό Στρατό και όχι στον ISIS. 

«Δεν είναι τζιχαντιστής»

O 32χρονος για περισσότερες από τρεις ώρες απολογούνταν ενώπιον της ανακρίτριας και σύμφωνα με τη συνήγορό του αρνήθηκε κάθε κατηγορία που του αποδίδεται. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της απολογίας του υποστήριξε ότι ήταν μαχητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και ότι δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τον ISIS.

Για τη φερόμενη προανακριτική «ομολογία» ανέφερε ότι οφείλεται σε «εσφαλμένη διερμηνεία» ενώ όπως είπε κατά τη διάρκεια της απολογίας του το υλικό (βίντεο και φωτογραφίες) που βρέθηκαν στο κινητό του αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του ότι ήταν μαχητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

«Δεν βρέθηκε υλικό με κομμένα κεφάλια, ούτε τίποτα τέτοιο» είπε χαρακτηριστικά η συνήγορός του Τριανταφυλλιά Τσιουλπά. Οπως ανέφερε η ίδια ότι η ελληνική δικαιοσύνη «δεν μπορεί να αντιμετωπίζει ως τρομοκράτη όποιονδήποτε πρόσφυγα που προέρχεται από εμπόλεμη ζώνη και μάχεται και για την ελευθερία και τη δημοκρατία στην πατρίδα του».

Η συνήγορος του 32χρονου τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει προσφυγή κατά της προφυλάκισης του πελάτη της.

με πληροφορίες από dailythess

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις