Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Aλεξανδρούπολη: Θα διανύσει με τα πόδια 6.200 χιλιόμετρα!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Σερραίος αθλητής ξεκίνησε την πορεία του από τον δήμο Ορεστιάδας, ενώ -όπως ανέφερε- το ταξίδι του θα έχει διάρκεια 34 εβδομάδων και θα διανύσει συνολικά με τα πόδια 6.200 χιλιόμετρα…

Ένα ταξίδι-αγώνα μεταλαμπάδευσης ιδεών αναφορικά με τη δωρεά οργάνων και ιστών, την αιμοδοσία και την ανάπτυξη των οικολογικών συμπεριφορών, ξεκίνησε από τον Έβρο με κατεύθυνση όλους τους νομούς της ηπειρωτικής Ελλάδας και Κρήτης, ο αθλητής, μαραθωνοδρόμος και οδηγός ορεινών διαδρομών, Ιωάννης Φιλιππίδης.

Διερχόμενος από την Αλεξανδρούπολη, ο κ. Φιλιππίδης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ευάγγελο Λαμπάκη, ο οποίος και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο εγχείρημά του. Στο διάστημα των 34 εβδομάδων που υπολογίζει ότι να διαρκέσει η διαδρομή του, ο αθλητής θα επισκεφτεί και θα παρουσιάσει το εγχείρημά του στους δημάρχους των πόλεων που θα συναντήσει στην πορεία του.

Σε δηλώσεις του τόνισε ότι ο λόγος που τον ώθησε στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, ήταν τα μακροχρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζαν άνθρωποι του οικείου περιβάλλοντός του, αλλά και συνάνθρωποί μας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι με την προσπάθειά του αυτή, θέλει να μεταφέρει μηνύματα ευαισθητοποίησης στην νεολαία, στους πολίτες και στις τοπικές αρχές, για την δωρεά οργάνων και ιστών, την αιμοδοσία και την οικολογική ευαισθησία με απώτερο σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Ο 55χρονος πεζοπόρος, υπολογίζει ότι θα αφιχθεί στη Σητεία της Κρήτης, που είναι και τελευταίος σταθμός της προσπάθειάς του, σε περίπου 34 εβδομάδες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε