Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Άλλα στοιχεία δίνει τώρα το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τη φυματίωση στις Φυλακές Δομοκού

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την ώρα που τα στοιχεία της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου της Λαμίας, δείχνουν ότι σχεδόν οι μισοί κρατούμενοι έχουν κολλήσει φυματίωση, 
το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του μιλάει για μόνο δύο κρούσματα!

Τα στοιχεία του νοσοκομείου, που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, “έδειχναν” ότι από τους 373 κρατούμενους που επισκέφθηκαν την πνευμονολογική κλινική,  οι 171 «δείχνουν μεγάλη αύξηση του δείκτη διαμόλυνσης».
Το είπε μάλιστα, ο ίδιος ο διευθυντής της κλινικής του νοσοκομείου Λαμίας, Κώστας Καρκάνης, ο οποίος έστειλε επείγον έγγραφό προς όλες τις αρμόδιες αρχές.

Στη σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αναφέρει ότι με φυματίωση βρέθηκαν μόνο δύο κρατούμενοι.
 
“Ο πρώτος μετήχθη στις 22/2/2011 από το Νοσοκομείο Κορυδαλλού. Λαμβάνοντας ήδη αντιφυματική αγωγή, εξεταζόταν σε συχνή και σταθερή βάση από ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και δεν υπήρχε κίνδυνος μετάδοσης της νόσου σε άλλους κρατούμενους. Ο συγκεκριμένος κρατούμενος αποφυλακίστηκε και απελάθηκε στις 30-12-2011
Το δεύτερο κρούσμα εντοπίστηκε στις 5/9/2011, οπότε και μετήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, προκειμένου να απομονωθεί και να θεραπευτεί. Συνεχίζει να λαμβάνει θεραπευτική αγωγή, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της νόσου”.

Στην ανακοίνωση, αναφέρεται επίσης, ότι για προληπτικούς λόγους, λαμβάνουν ειδική αντιφυματική αγωγή τέσσερις ακόμα κρατούμενοι, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των υπόλοιπων κρατουμένων αλλά και του προσωπικού του καταστήματος κράτησης Δομοκού.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, από τις 6/2/2012 μέχρι σήμερα έγιναν 400 έλεγχοι Mantoux, στο σύνολο του προσωπικού και των κρατουμένων και κανείς άλλος, πέρα των δύο περιστατικών νοσεί ή μεταδίδει την ασθένεια.

Διαβάστε ακόμα:

Κόλλησαν φυματίωση οι μισοί κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε