Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Αλλάζει την κατάθεση του ο Αιγύπτιος – Θρίλερ με τους μετανάστες στο Ηράκλειο

Αλλάζει την κατάθεση του ο Αιγύπτιος – Θρίλερ με τους μετανάστες στο Ηράκλειο

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τους λαθρομετανάστες νότια της Κρήτης που αποκαλύφτηκε το πρωί ύστερα από καταγγελία ενός Αιγύπτιου.

Όπως έγραψε το Flashnews.gr, ο αλλοδαπός μπήκε τα μεσάνυχτα σε καφενείο στον Κερατόκαμπο ζητώντας βοήθεια και αναφέροντας στις αρχές όταν ήταν μέσα σε πλοιάριο το οποίο είχε ξεκινήσει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Ο ιδιοκτήτης του καφενειου κάλεσε τις αρχές και ο αλλοδαπός συνελήφθη όπως προβλέπεται από το νόμο ενώ αργότερα δήλωσε στις λιμενικές αρχές ότι όταν το πλοιάριο είχε προσεγγίσει το Καστρί, νότια της Βιάννου, ο πλοίαρχος πέταξε στη θάλασσα τους δεκαπέντε περίπου επιβάτες και στη συνέχεια το πλοίο απομακρύνθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο λιμενικό σήμανε συναγερμός και αμέσως ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση, από αέρος και θαλάσσης για τον εντοπισμό των μεταναστών και του πλοιαρίου.

Στις έρευνες πήραν μέρος πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα σκάφος έρευνας και διάσωσης του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών ενώ από αέρος συνδράμει στις έρευνες ένα Super Puma.

Ωστόσο καθώς η ώρα περνούσε χωρίς να προκύπτει κάποιο αποτέλεσμα οι υπάλληλοι στις Λιμενικές αρχές υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την κατάθεση του Αιγύπτιου.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης οι υποψίες τους επιβεβαιώθηκαν, καθως άλλαξε την κατάθεσή του και ανέφερε ότι το πλοιάριο προσέγγισε σε ακτή όπου αποβιβάστηκαν οι παράνομοι μετανάστες.

Οι συμπατριώτες του ακολούθησαν άλλη πορεία ενώ αυτός επέλεξε να οδηγηθεί στην περιοχή του Κερατόκαμπου και να ζητήσει βοήθεια.

Οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των παράνομων μεταναστών συνεχίζονται στην ενδοχώρα ενώ δεν έχει διευκρινιστεί η αιτία που ο Αιγύπτιος έδωσε ψεύτικη κατάθεση.

Διαβάστε

Ηράκλειο: Προσπάθησε να αυτοκτονήσει πίνοντας φυτοφάρμακο!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε