Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αλληλοκατηγορούνται ο δήμαρχος Τρίπολης και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου με φόντο τα… σκουπίδια στους δρόμους!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μετά τη σημερινή κινητοποίηση του δήμου Τρίπολης με πορεία στο κέντρο της πόλης και παράσταση στην περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου ο δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης κατέθεσε υπόμνημα διαμαρτυρίας, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, έριξε ευθύνες στη δημοτική αρχή για ανευθυνότητα και για την κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια στην πόλη.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανάφερε πως είναι ψέμα ότι έλειπε από το γραφείο του και είπε πως δεν είχε καμία πληροφόρηση για την επίσκεψη του δημάρχου και της αντιπροσωπείας στα γραφεία της περιφέρειας,
ενώ κατηγόρησε τον κ. Σμυρνιώτη για διγλωσσία, λέγοντας ότι άλλα λέει στις συσκέψεις και στην Αθήνα κι άλλα στην Τρίπολη.

Ο κ. Τατούλης είπε ότι η συσσώρευση των σκουπιδιών στους δρόμους εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγεία και ανέφερε ότι η Διεύθυνση Υγείας της περιφέρειας, μετά από αυτοψία, προσέφυγε αυτεπάγγελτα στην Εισαγγελική Αρχή.
Τέλος, ανέφερε πως ενώ αρχικά υπήρξε συνεργασία ξαφνικά αυτή διακόπηκε με ευθύνη του δημάρχου.

Ο δήμαρχος Τρίπολης απάντησε στον περιφερειάρχη, δίνοντας και ο ίδιος συνέντευξη Τύπου.
Ο Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι ο κ. Τατούλης «λέει ασυναρτησίες» και τον κάλεσε, αν δεν θέλει να δώσει λύση στο πρόβλημα, «να δηλώσει αναρμοδιότητα εκεί που πρέπει».

Εξάλλου, ο δήμαρχος ανέφερε ότι έχει προσδιοριστεί σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Σταύρο Καλαφάτη, για την προσεχή Δευτέρα, στις 12.30 το μεσημέρι. Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο δήμαρχος Τρίπολης και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Μανόλης Αγγελάκας, καθώς και άλλοι δήμαρχοι της Πελοποννήσου που αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα.

Διαβάστε ακόμα:

Ψάχνουν τους βομβιστές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Βόλου

Πρέβεζα: Κρέμασαν σκύλο μέσα σε παλιό αυτοκίνητο!

Κινηματογραφική καταδίωξη τσιγγάνου κλέφτη στη Ρόδο!

Ηράκλειο: Τρόμος για ηλικιωμένη σε φλεγόμενο σπίτι! ΦΩΤΟ

Ημέρα της γυναίκας: Ο Μπουτάρης κρέμασε… γόβες στο Δημαρχείο! ΦΩΤΟ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε