Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ανάσταση με… σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη

Ανάσταση με… σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη

Απέχουν το επόμενο τριήμερο οι εργαζόμενοι του Δήμου στον τομέα καθαριότητας…

Ανάσταση με σκουπίδια στους δρόμους και υπερχειλισμένους κάδους θα κάνουν οι Θεσσαλονικείς λόγω της αποχής από τις υπερωριακές εργασίες που κήρυξαν οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δεν θα εργαστούν το εορταστικό τριήμερο διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή των υπερωριακών αμοιβών τους από τον Νοέμβριο του 2011 καθώς και για τις ιδιαίτερα χαμηλές τακτικές απολαβές που έλαβαν με τη μισθοδοσία του τρέχοντος μηνός.

Απο το Δήμο διευκρινίζεται ωστόσο ότι, «τόσο η καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων υπερωριακών αμοιβών όσο και τα τραγικά μικρά ποσά τρέχουσας μισθοδοσίας των εργαζομένων οφείλονται στην εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου του Δημοσίου από 1η Απριλίου 2012 με αναδρομική ισχύ από 1η Νοεμβρίου του 2011».

Με την ίδια ανακοίνωση του ο Δήμος Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατό τη ρίψη απορριμμάτων στους κάδους κατά τη διάρκεια του τριημέρου, προκειμένου νʼ αποφευχθεί η συσσώρευση τους στους δρόμους της πόλης και να μη διαταραχθεί η Δημόσια Υγεία.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε