Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κατέλαβαν το γραφείο του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Κατέλαβαν το γραφείο του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Διδυμοτείχου
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κατάληψη στο γραφείο του αναπληρωτή διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, κάνουν από χθες οι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η κατάληψη πραγματοποιείται, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αποσπάσεις νοσηλευτικού προσωπικού, υποστηρίζοντας πως δεδομένων και των ελλείψεων ανθρωπίνου δυναμικού στον συγκεκριμένο κλάδο, δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Από την πλευρά του ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου, Δημήτρης Αδαμίδης, διευκρινίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως αφορμή της εν λόγω κινητοποίησης στάθηκε η απόφαση του διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, Στράτου Πλωμαρίτη, μετακίνησης μίας νοσηλεύτριας από το νοσοκομείο Διδυμοτείχου στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας.

«Η μετακίνηση της συγκεκριμένης υπαλλήλου στην πόλη κατοικίας της αποφασίστηκε λόγω των πολύ σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει και εξαιτίας των οποίων κατά την τελευταία διετία απέχει από τα καθήκοντά της με χρήση αναρρωτικών ή άνευ αποδοχών αδειών».

Μάλιστα ο κ. Αδαμίδης σημειώνει πως εκ περιτροπής μετακινείται νοσηλευτικό προσωπικό από τα Κέντρα Υγείας Ορεστιάδας και Σουφλίου, για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, ενώ από την αρχή του Σεπτεμβρίου και μέχρι το τέλος του μήνα, έχει αποσπαστεί και νοσηλεύτρια από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ο διοικητής του ΠΓΝΕ επαναλαμβάνει την εκτίμηση πως η επάρκεια του νοσηλευτικού προσωπικού συνδέεται και με τη χρηστή διαχείρισή του. «Στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου λειτουργούν κλινικές στα εξωτερικά ιατρεία με έναν μόνο ιατρό, κατά την απουσία του οποίου (λόγω των προβλεπομένων αδειών) το νοσηλευτικό προσωπικό της συγκεκριμένης κλινικής θα πρέπει να μετακινείται εσωτερικά για την κάλυψη των αναγκών άλλων τμημάτων του νοσοκομείου και όχι να παραμένει, χωρίς ουσιαστικό ρόλο, σε μία κλινική που κατά την απουσία του γιατρού δεν δύναται να εξυπηρετήσει ασθενείς».

Τέλος ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Στέφανος Καρακόλιας, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ο αριθμός του νοσηλευτικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας είναι μεγάλος, συγκριτικά με τις ανάγκες του Κέντρου, εξηγώντας ωστόσο ότι τη μόνιμη μετακίνησή τους στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου δυσχεραίνει το γεγονός ότι στη συντριπτική πλειονότητά τους πρόκειται για περιπτώσεις συνυπηρέτησης. «Με τις μηνιαίες αποσπάσεις γίνεται προσπάθεια ενίσχυσης του νοσηλευτικού δυναμικού του νοσοκομείου Διδυμοτείχου», αναφέρει ο κ. Καρακόλιας αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα πως το διάστημα του ενός μηνός είναι ιδιαίτερα μικρό για την προσαρμογή του μετακινούμενου προσωπικού στα νέα υπηρεσιακά δεδομένα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Αν. Μακεδονία και Θράκη Τελευταίες ειδήσεις