Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αναβολή για τους τέσσερις συλληφθέντες της Ιερισσού – Τι έγινε στη σύσκεψη με τον εισαγγελέα – ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αναβολή, για την Τετάρτη 20 Μαρτίου πήραν, πριν από λίγο, από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου, τα 4 άτομα που συνελήφθησαν κατά τη χθεσινή επεισοδιακή επειχείριση της αστυνομίας στην Ιερισσό.

Όπως διαβάζουμε στο ThessToday, οι 4 συλληφθέντες, ηλικίας 23, 44, 43 και 44 ετών, έλαβαν την προθεσμία για να παρουσιάσουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι όλα όσα βρέθηκαν στην κατοχή τους κυνηγετικά όπλα, ασύρματοι φορητοί πομποδέκτες και κροτίδες δεν είχαν καμία σχέση με την επίθεση που έγινε, πριν από λίγο καιρό στις εγκαταστάσεις της εταιρίας εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές.

Σύμφωνα με το seleo.gr οι τέσσερις, μετά την αναβολή την αναβολή της δίκης για τις 20 Μαρτίου, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εξω, από το δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου, συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη συμπαράστασης, περισσότεροι από 1000 κάτοικοι της Ιερισσού.
Κρατώντας πανό που έγραφαν “Στις δημοκρατίες αποφασίζουν οι κοινωνίες και όχι τα ΜΑΤ και οι εταιρίες”, “Η κυβέρνηση διατάζει τη βία στις Σκουριές, η Διεθνής Αμνηστεία την καταδικάζουν. Τι δεν καταλαβαίνεις;”, οι κάτοικοι φώναζαν συνθήματα ενώ χειροκροτούσαν τους συλληφθέντες.

Στο μεταξύ συγκέντρωση έχουν προγραμματίσει και για τις 3 μετά το μεσημέρι, σήμερα, έξω από το τμήμα ασφαλείας Πολυγύρου, όπου έχει κληθεί για κατάθεση ένα 18χρονο παιδί, σύμφωνα με το ThessToday.

Αναβολή και για τα επεισόδια στις Σκουριές

Νωρίτερα, αναβολή για τον Ιανουάριο του 2014, πήραν τα 4 άτομα που είχαν συλληφθεί για τα επεισόδια που είχαν γίνει στις Σκουριές τον περασμένο Σεπτέμβριο. Την αναβολή ζήτησε και πήρε, για λογαριασμό του πελάτη του, ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων που παρουσίαζε προβλήματα υγείας και δεν μπόρεσε να παραστεί στο δικαστήριο.

Τι έγινε στη σύσκεψη με τον εισαγγελέα

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε πριν τη μία το μεσημέρι. Έγινε μεταξύ εκπροσώπων των κατοίκων της Ιερισσού και της εταιρείας με τον εισαγγελέα
και όπως διαβάζουμε στο seleo.gr το νόημα της όλης κουβέντας είναι ότι στόχος όλων είναι να αποκλιμακωθεί η ένταση στην περιοχή και ότι θα υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και των 2 πλευρών με τον εισαγγελέα.

Τέλος, ο εισαγγελέας δήλωσε ότι όλες οι προανακριτικές διαδικασίες θα γίνονται στο πλαίσιο της νομιμότητας.
Οι κάτοικοι, υποστηρίζουν πως δεν έχουν καμία αντίρρηση να επιτρέψουν την διαλεύκανση της υπόθεσης του εμπρησμού στο εργοτάξιο των Σκουριών.

Δείτε βίντεο από το ThessToday:

Διαβάστε ακόμα:

Νύχτα τρόμου στην Ιερισσό – “Έπνιξαν” ένα χωριό στα χημικά! – Συγκλονιστικό βίντεο!

Επεισόδια στην Ιερισσό Χαλκιδικής – Οι κάτοικοι δεν αποχωρούν – Δακρυγόνα και οδοφράγματα για τα μεταλλεία στις Σκουριές

Επεισόδια στην Ιερισσό Χαλκιδικής – Δακρυγόνα, οδοφράγματα και λιποθυμίες μαθητών για τα μεταλλεία στις Σκουριές – Δείτε φωτογραφίες

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε