Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Ανέβηκαν στα λεωφορεία και σφράγισαν τα μηχανήματα ακύρωσης

Οι κινήσεις πολιτών ανακοίνωσαν ότι το Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιήσουν και νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ένα ακόμα συλλαλητήριο πραγματοποίησαν το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, εκπρόσωποι και πολίτες της κίνησης «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», που εξακολουθούν να διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στα τιμολόγια των εισιτηρίων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Με πρωτοβουλία της επιτροπής «Επιβάτες Θεσσαλονίκης» και άλλων οργανώσεων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πικετοφορία στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς και στη συνέχεια οι διαδηλωτές πορεύτηκαν μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους, φωνάζοντας συνθήματα και μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια σε θαμώνες καφετεριών και περαστικούς. Στη στάση Αριστοτέλους, στο ύψος της οδού Μητροπόλεως, επιβιβάστηκαν κατά ομάδες σε περισσότερα από 15 διερχόμενα αστικά λεωφορεία, χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο, τα κατέλαβαν συμβολικά και ενημέρωσαν τους επιβάτες για τις αυξήσεις.

«Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας δεν θα σταματήσουν, αν δεν ανακληθούν οι υπέρογκες αυξήσεις στα εισιτήρια. Δεν αρνούμαστε να πληρώσουμε, αλλά οι αυξήσεις, που επέβαλαν, ξεπερνούν και το 33% για ορισμένους τύπους εισιτηρίων σε μία εποχή σκληρής λιτότητας», είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της κίνησης «Επιβάτες Θεσσαλονίκης», Γιώργος Θεοδωρόπουλος.

Οι κινήσεις πολιτών ανακοίνωσαν ότι το Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιήσουν και νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αυτή τη φορά έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, και πορεία μέχρι τα γραφεία του ΟΑΣΘ στην περιοχή Χαριλάου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε