Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Άνοιξε στον Βόλο η πρώτη ανταλλακτική αγορά! video

Άνοιξε στον Βόλο η πρώτη ανταλλακτική αγορά! video

Χωρίς χρήματα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους οι κάτοικοι του Βόλου, χάρη στην μόνιμη ανταλλακτική αγορά που εγκαινιάστηκε και επισήμως χθες.

Μία εναλλακτική κοινωνική οικονομία εφαρμόζεται στη Μαγνησία. Το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας δημιουργήθηκε για ανθρώπους που δυσκολεύονται ή αδυνατούν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών τους με τα εισοδήματα σε ευρώ, μπορούν όμως να «πληρώνουν», προσφέροντας κάποια εργασία ή κάποια δικά τους καινούργια ή μεταχειρισμένα αγαθά.

Είναι μια πρωτοβουλία ανεξάρτητων πολιτών με στόχο να αναπτύξουν ένα σύστημα για ανταλλαγές υπηρεσιών και προϊόντων μεταξύ των μελών του, χρησιμοποιώντας ως μέσον την Τοπική Εναλλακτική Μονάδα (ΤΕΜ).

Χθες, μάλιστα, η πρώτη μόνιμη ανταλλακτική αγορά στον Βόλο άνοιξε τις πύλες της, με τα εγκαίνια της νέας αγοράς (στο χώρο της πρώην Μηχανικής Καλλιέργειας, στη συνοικία των Παλαιών) με χρήση Τοπικών Εναλλακτικών Μονάδων. Από τις 10.00 το πρωί και μετά οι Βολιώτες που έλαβαν μέρος, μπορούσαν να συμμετέχουν σε αγοραπωλησίες προιόντων αποκλειστικά με μονάδες ΤΕΜ.

Το Δίκτυο αριθμεί μέχρι στιγμής γύρω στα 700 μέλη, τα οποία μπορούν να ψωνίζουν χωρίς χρήματα, ανταλλάσσοντας απλώς προϊόντα και υπηρεσίες, που θα έχουν προηγουμένως κοστολογηθεί με πόντους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα στη διεύθυνση www.tem-magnisia.gr ή να τηλεφωνούν καθημερινά, εκτός Κυριακής, στο τηλέφωνο 24210 38317 στα γραφεία του δικτύου, Κοραή 90, μεταξύ 12.00 και 14.00.

Διαβάστε επίσης: To “νόμισμα” του Βόλου: Δεν πληρώνουν με ευρώ αλλά με…TEM!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε