Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Αντιδράσεις για τη μόλυνση της λίμνης Κάρλας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την έντονη ανησυχία του εκφράζει το δίκτυο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) Θεσσαλίας για τα νέα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του λυπηρά φαινόμενα μόλυνσης της λίμνης Κάρλας…

Το δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας ζητά επειγόντως να ληφθούν μέτρα, έτσι ώστε να σταματήσουν οι παράνομες και ρυπογόνες εισροές στο υδατικό σύστημα του Πηνειού, αλλά και των άλλων σημείων τροφοδοσίας της λίμνης. Τόσο ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικτύου, Κωνσταντίνος Σκριάπας, όσο και η υπεύθυνη του τομέα Περιβάλλοντος του Δικτύου, Αγορή Αγραφιώτου επισημαίνουν την άμεση ανάγκη υπογραφής ενός Μνημονίου Συνεργασίας για την ανάδειξη και Προστασία της λίμνης Κάρλας.

Τονίζουν ότι εν όψει της ανασύστασης της λίμνης Κάρλας και στο πλαίσιο της εθνικής και ευρωπαϊκής κατεύθυνσης περί συμμετοχικής διαχείρισης στις προστατευόμενες περιοχές, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Φορέας Διαχείρισης Κάρλας, Περιφέρεια, Δήμοι, ΤΟΕΒ Κάρλας, ΤΟΕΒ Πηνειού, ΜΚΟ κ.ά.), πρέπει να υπογράψουν σύμφωνο συνεργασίας με σκοπό την κοινή δράση για την προστασία, την ανάδειξη και την αξιοποίηση της νέας λίμνης.

Στα πλαίσια του Μνημονίου αυτού, μπορούν, επισημαίνουν να προβλεφθούν όλοι εκείνοι οι μηχανισμοί που απαιτούνται και που όλοι γνωρίζουν, έτσι ώστε να μην επαναλαμβάνονται τέτοια φαινόμενα, που προσβάλλουν κάθε πολιτισμένο άνθρωπο, στο όνομα εξυπηρέτησης κάποιων άνομων συμφερόντων, που επιμένουν να μην εφαρμόζουν τους Νόμους.

Επίσης, τονίζεται ότι το έγκλημα αυτό της ρύπανσης, εμποδίζει την αναπτυξιακή δυναμική όλης της Θεσσαλίας, η οποία και μπορεί, αλλά και δικαιούται να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε