Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Αντιδράσεις για την απαγόρευση των διπλών μυστηρίων στη Φθιώτιδα -“Κόψτε τα γλέντια και δώστε τα χρήματα στην εκκλησία” (Video)

Αντιδράσεις για την απαγόρευση των διπλών μυστηρίων στη Φθιώτιδα -“Κόψτε τα γλέντια και δώστε τα χρήματα στην εκκλησία” (Video)

Ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Φθιώτιδα η απόφαση του Μητροπολίτη Νικολάου να μην επιτρέπει από την 1η Ιανουαρίου να γίνονται ταυτόχρονα γάμος και βάφτιση στις εκκλησίες του νομού. Ο Μητροπολίτης μάλιστα χαρακτήρισε “προφάσεις” τους οικονομικούς λόγους που επικαλούνται τα ζευγάρια ενώ… παραπονέθηκε για τα λίγα χρήματα που αφήνουν στις εκκλησίες…

“Θα πηγαίνουμε να παντρευόμαστε και να βαφτίζουμε σε εκκλησίες γειτονικών νομών…”, λένε νεαρά ζευγάρια στο LamiaReport, μετά την απόφαση του Μητροπολίτη να μην γίνονται πλέον γάμος και βάφτιση μαζί

“Δεν είναι δυνατόν άλλα να ισχύουν στις εκκλησίες της Φθιώτιδας και άλλα σε άλλους νομούς σε όλη τη χώρα…ή θα πηγαίνουμε μόνο στο δημαρχείο….Ζητάμε να το ξανασκεφτεί και να πάρει πίσω την απόφαση, γιατί και ο κόσμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα διπλά έξοδα και οι εκκλησίες της Φθιώτιδας θα χάσουν, αφού ο κόσμος θα αναζητήσει λύσεις σε άλλες γειτονικές περιοχές!”, σχολίαζαν στο LamiaReport, πολλοί αναγνώστες.

Αυτό όμως που προκάλεσε τις μεγαλύτερες αντιδράσεις ήταν η οικονομική προσέγγιση του θέματος, που έγινε από τον Μητροπολίτη, σε δηλώσεις που έκανε στο τοπικό κανάλι star.

Ο Μητροπολίτης ισχυρίστηκε πως οι οικονομικοί λόγοι που επικαλούνται τα νεαρά ζευγάρια που τελούν διπλά μυστήρια είναι προφάσεις και τους κάλεσε να “κόψουν” από τη διασκέδαση τους.

“Δεν μπορεί τα ζευγάρια να δίνουν για στολισμούς και διασκέδαση των καλεσμένων χιλιάδες ευρώ και στην εκκλησία να αφήνουν 20 και 30 ευρώ… Είναι ντροπή!”, δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ.κ. Νικόλαος, ο οποίος χαρακτηρίζει τα διπλά μυστήρια ως μόδα, που ξεκίνησε από τη showbiz.

Δείτε τις επίμαχες δηλώσεις του Μητροπολίτη που μονοπωλούν τις τελευταίες ημέρες τις συζητήσεις στην τοπική κοινωνία:

Διαβάστε επίσης: Φθιώτιδα: Απαγόρευση για γάμους και βαπτίσεις την ίδια μέρα!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε