Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Απειλούσε να “σφαχτεί” μέσα στο ΙΚΑ Βόλου!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο πολίτης ήταν απελπισμένος διότι του έκοψαν, όπως φώναζε, τα ποσοστά αναπηρίας και δεν δικαιούται πλέον αναπηρική σύνταξη.

Όπως διαβάζουμε στο taxydromos.gr, τα έγγραφα που είχε καταθέσει δεν δικαιολογούν αναπηρική σύνταξη. Αυτό του είπαν  στελέχη του ΙΚΑ υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι έχουν αυστηροποιηθεί πλέον τα κριτήρια με τη λειτουργία του ΚΕΠΑ έτσι ώστε να μη λαμβάνει ο καθένας αναπηρική σύνταξη για “ψύλλου πήδημα”.

Το περιστατικό αφορά σε Βολιώτη μεσήλικα που ελάμβανε σύνταξη αναπηρίας για ψυχολογικά προβλήματα, ωστόσο στον επανέλεγχο που έγινε σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που κατέθεσε η Επιτροπή των γιατρών έκρινε ότι το ποσοστό που μπορούσε να του δοθεί δεν ξεπερνά το 25%.

Ο ίδιος μάλιστα προσέφυγε και σε δεύτερο βαθμό για να δικαιωθεί και όμως και τη δεύτερη φορά το δευτεροβάθμιο όργανο ενέκρινε ποσοστό περίπου 30%, που φυσικά δεν δικαιολογεί ούτε επίδομα πολλώ δε μάλλον αναπηρική σύνταξη.

Εκτός εαυτού ο ενδιαφερόμενος πήγε χθες στις υπηρεσίες του ΙΚΑ απειλώντας ότι θα βάλει τέλος στη ζωή του και ότι με αυτή την απόφαση ουσιαστικά “τον στέλνουν στο τέλος”.

Τελικά, το περιστατικό έλαβε τέλος και τα πνεύματα ηρέμισαν, χωρίς δυσάρεστες εξελίξεις…

Διαβάστε ακόμα:

Δύο συλλήψεις για χρέη πάνω από 5,5 εκατομμύρια!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε