Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Από το Σίδνεϊ στην Κρήτη βρήκε τον ξάδερφό της … στο ταξί!

Οι δύο συγγενείς που βρέθηκαν τυχαία - ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Η γυναίκα έψαχνε να βρει κάποιο συγγενή της που ζει στο νησί αλλά δεν τα είχε καταφέρει. Η μοίρα όμως της έπαιξε ένα περίεργο και ευχάριστο παιχνίδι…

Ο λόγος για τη Γαβριέλλα Λόρντ. 
Όπως διαβάζουμε στο Cretalive.gr τo 1981 κάλεσε στο τηλεφωνικό κέντρο των Χανίων, ψάχνοντας για κάποιο μακρινό ενενηντάρη συγγενή της, που ήξερε τον προπάππου της Κωνσταντίνο Κουκουσάκη, ο οποίος το 1866 με το Αγγλικό ατμόπλοιο “Galatea” έφθασε στην Αυστραλία.

Είχε την ελπίδα ότι ο μόνος συγγενής της, ζούσε ακόμη στο χωριό Τσικαλαριά Κισάμου. Ο τηλεφωνητής του κέντρου στα Χανιά φαίνεται να ήξερε τον μακρινό θείο της αλλά με λύπη της απάντησε: “Καπούτ, καπούτ 40 ντέις” ότι δηλαδή είχε πεθάνει πριν 40 μέρες.

Η Γαβριέλλα αν και απογοητευμένη που δεν πρόφθασε να γνωρίσει τον θείο της, αποφάσισε να επισκεφτεί και να γνωρίσει από κοντά το χωριό του προπάππου της Κωνσταντίνου Κουκουσάκη. Από τα Χανιά με ταξί αναχώρησε για τα Τσικαλαριά. Ο περίεργος ταξιτζής τη ρώτησε στα αγγλικά γιατί πάει εκεί και εκείνη του εξήγησε.

Ο οδηγός λοιπόν, φρέναρε απότομα, σταμάτησε στην άκρη του δρόμου και της είπε: “Φίλησέ με! Είμαστε ξαδέλφια. Η μάνα μου πριν παντρευτεί, ήταν Κουκουσάκη”.

Κάπως έτσι, τα δύο ξαδέρφια συναντήθηκαν τυχαία και στα Τσικαλαριά, έγινε μεγάλη υποδοχή και πλούσιο τραπέζι για την Γαβριέλλα που ζει σήμερα στο Σίδνεϋ και είναι συγγραφέας 14 μυθιστορημάτων…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε