Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Απομονωμένο” νησί η Σάμος λόγω των προβλημάτων στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στιγμές αγωνίας αλλά και απομόνωσης ζουν για άλλη μια φορά οι κάτοικοι του νομού Σάμου, αφού από περασμένη Δευτέρα δεν υπάρχει πλοίο, μετά την βλάβη που έπαθε το ΘΕΟΦΙΛΟΣ αλλά και την αποδρομολόγηση του πλοίου ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ.

Μόλις χθες οι κάτοικοι του νησιού πληροφορήθηκαν, ότι σήμερα στις 18:00 το απόγευμα το πλοίο European Express θα αναχωρήσει από τον Πειραιά εκτελώντας το δρομολόγιο για Σύρο, Εύδηλο, Άγιο Κήρυκο, Φούρνους, Καρλόβασι, Βαθύ, Χίο, Μυτιλήνη, Λήμνο, Θεσσαλονίκη και επιστροφή.
Αυτό σημαίνει ότι από την Δευτέρα που έφυγε το τελευταίο δρομολόγιο του ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, θα μπορέσουν να ταξιδέψουν ξανά την Κυριακή στις 16:00 το απόγευμα.

Το Επιμελητήριο Σάμου έστειλε επιστολή στο αρμόδιο υπουργείο, για να ενημερώσει για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο λιμάνι του Πειραιά.
Εκτός του μεγάλου αριθμού επιβατών οι οποίοι περιμένουν να μετακινηθούν, βρίσκονται εγκλωβισμένα πολλά φορτηγά με τρόφιμα και αγαθά πρώτης ανάγκης.

Το Επιμελητήριο ζητά να δοθεί, άμεσα, εντολή για παράκαμψη του πλοίου που εκτελεί τη γραμμή Πάτμο-Δωδεκάνησα ή του πλοίου με δρομολόγιο από Πειραιά για Χίο και Μυτιλήνη, ώστε να προσεγγίσει τη Σάμο και την Ικαρία.

Για το μείζον θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών έχει προγραμματιστεί συνάντηση της βουλευτή Σάμου Αγνής Καλογερή (ΣΥΡΙΖΑ) και του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου, με τη συμμετοχή της δημοτικής παράταξης ΥΠΟΤΕΙΝΟΥΣΑ.

Διαβάστε ακόμα:

Ηλεία: Ο καιρός καθήλωσε το “Splendour of the Seas” – Έκοψε 10 κάβους!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε