Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της περιφέρειας και της Θεσσαλονίκης

Αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της περιφέρειας και της Θεσσαλονίκης

Σε αποχή από τα καθήκοντά τους έως τις 4 Φεβρουαρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες αλλαγές σε ό,τι αφορά το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Αυτό αποφασίστηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι 41 -σε σύνολο 63- Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Με ομόφωνη απόφαση, οι δικηγόροι της περιφέρειας κατέρχονται από αύριο, Τετάρτη, σε αποχή, ενώ οι συνάδελφοί τους από τη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσουν μία μέρα αργότερα, καθώς πρέπει να επικυρωθεί πρώτα η απόφαση της Ολομέλειας από το διοικητικό συμβούλιο του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου που θα συνέλθει εκτάκτως αύριο.

Στο κείμενο της απόφασης εκφράζεται η αντίθεση των δικηγόρων «στο πνεύμα, στις αρχές και στους σκοπούς των προωθούμενων αλλαγών για τη δήθεν απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος».

Η απόφαση της Ολομέλειας δεν είναι δεσμευτική για τους Συλλόγους που δεν συμμετείχαν στις αποψινές εργασίες. Για το εάν θα συμμετάσχουν κι αυτοί στην αποχή θα αποφασίσουν τα διοικητικά τους συμβούλια ή οι κατά τόπους γενικές συνελεύσεις των δικηγόρων.

Εξάλλου, όπως αποφασίστηκε, το Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου, οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας θα συναντηθούν εκ νέου, αυτή τη φορά στη Λάρισα, προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε