Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Αρκαδία: Προσλήψεις για οδηγούς δημάρχων και όχι για πυροσβεστικά οχήματα!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την ώρα που όλο και περισσότερα πυροσβεστικά οχήματα ”κάθονται” επειδή δεν υπάρχουν οδηγοί, οι προσλήψεις οδηγών για τα αυτοκίνητα των δημάρχων συνεχίζονται…

Τα τραγελαφικά της διοίκησης δεν έχουν τέλος. Μάλιστα σε κάποιες φορές αποδεικνύονται και επικίνδυνα αφήνοντας γυμνές υπηρεσίες για την ασφάλεια και προστασία των πολιτών, των περιουσιών τους και του περιβάλλοντος.

Η Διοίκηση λοιπόν δεν προβλέπει πρόσληψη οδηγών την θερινή περίοδο για τα πυροσβεστικά οχήματα στους Δήμους , παρά μονάχα πρόσληψη φυλάκων. «Έχουμε 15 πυροσβεστικά στο δήμο της Καλαμάτας και αντίστοιχα και οι άλλοι δήμοι. Ποιος θα τα οδηγήσει;» αναρωτήθηκε ο δήμαρχος της Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, θέτοντας και αυτός το ζήτημα στον Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τ. Αποστολόπουλο.

Σύμφωνα με το arcadiaportal.gr, το θέμα έχει προκύψει εδώ και εβδομάδες, όταν ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Γιώργος Καρλής ανέφερε στο Δ.Σ πως προβλέπονται προσλήψεις φυλάκων αλλά όχι οδηγών και πως ουσιαστικά υπάρχουν ακινητοποιημένα οχήματα πυροσβεστικά τα οποία δεν μπορούν να κινηθούν απουσία ατόμων που θα τα οδηγήσουν!

Την παράλογη αυτή κατάσταση έθεσε και ο Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης στον Τάσο Αποστολόπουλο στη σύσκεψη της περασμένης Τετάρτης (20-07-2011), ζητώντας από τις υπηρεσίες της αποκεντρωμένης διοίκησης να βρεθεί ένας τρόπος έτσι ώστε και η νομιμότητα να τηρείται αλλά και οι φύλακες που έχουν προσληφθεί να μπορούν να οδηγούν τα πυροσβεστικά οχήματα!

Την ίδια ώρα η Διοίκηση απαγορεύει στους Δημάρχους να οδηγούν αυτοκίνητο και προβλέπει γι αυτούς πρόσληψη οδηγού! Ο κάθε Δήμαρχος δεν έχει επιλογή πάνω στο ζήτημα αυτό, υποχρεούται να έχει οδηγό και να δαπανά περι τις 2.000 ευρώ μηνιαίως για το μισθό και την ασφάλιση του εν λόγω υπαλλήλου, την ίδια πάντα ώρα που οι Δήμαρχοι είναι ικανοί – ικανότατοι να οδηγήσουν και τα πυροσβεστικά μένουν χωρίς οδηγούς!

Παράλληλα η Διοίκηση βάζει πλαφόν στα καύσιμα που παρέχονται και άρα και στις μετακινήσεις των Δημάρχων και των υπαλλήλων  ωθώντας σύσσωμη την αιρετή κοινότητα σε αντίδραση δεδομένου ότι δαπανά χρήματα για αχρείαστους οδηγούς δημάρχων και κόβει χρήματα από τα καύσιμα τα οποία είναι πλέον περισσότερο απαραίτητα αφού ο Καλλικράτης μεγάλωσε τις αποστάσεις και αύξησε τις υποχρεώσεις των Δημάρχων και των υπαλλήλων στο θέμα των μετακινήσεων.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αναγνώρισε το ζήτημα και ανέλαβε την δέσμευση να ζητήσει την νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος ώστε για απλά θέματα καθημερινότητας δικαίωμα έγκρισης να έχουν οι Δήμαρχοι αλλά και για να αρθεί η απαγόρευση στο θέμα της οδήγησης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε