Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Συγκίνησε η στρατωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη – ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ από το press724
ΦΩΤΟ από το press724

Η παρέλαση ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη, στις 11:00 το πρωί. Σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν είχαν τοποθετηθεί κάγκελα, παρά μόνο κορδέλες για την οριοθέτηση του κοινού, έτσι ώστε ο κόσμος να μπορεί να απολαύσει την παρέλαση χωρίς εμπόδια.

Τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, παρακολούθησε από κοντά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

ΦΩΤΟ thestival

Μία από τις ιδιαίτερες στιγμές, ήταν όταν παρέλασαν για πρώτη φορά φέτος, οι Κύπριοι αγωνιστές του 1974 και τόσο οι επίσημοι όσο και ο κόσμος, τους καταχειροκρότησαν.

Δείτε μερικά αποσπάσματα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ:

Εντυπωσίασαν τα αεροσκάφη της Αεροπορίας όταν πέταξαν πάνω από την παρέλαση και τα κεφάλια όλων στράφηκαν στον ουρανό.

Αυτό που προκάλεσε βέβαια, ρίγη συγκίνησης, ήταν οι ευχές του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος μετά τους εντυπωσιακούς ελιγμούς με ένα F16, είπε: “Ας ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία! Χρόνια πολλά Ελλάδα”. Δείτε το βίντεο εδώ

ΦΩΤΟ από το press724

Μετά το τέλος της παρέλασης, έγιναν οι καθιερωμένες δηλώσεις. Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ1:

Να σημειωθεί ότι τα κάγκελα στη χθεσινή μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ενόχλησαν τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις από τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ και έδωσε εντολή να μην υπάρξουν κάγκελα σήμερα σε καμία παρέλαση…

Με πληροφορίες από το Thestival

 Φωτογραφίες: press724

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε