Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Αχαϊα: Κανονικά αύριο η μεταφορά των μαθητών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου..

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το dete.gr σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο, εκπροσώπους του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και των ιδιοκτητών ταξί αποφασίστηκε η μεταφορά των μαθητών να παραταθεί έως τις 11 Φεβρουαρίου 2011.

Το πρόβλημα που έχει ανακύψει αφορά σε παλαιότερες οφειλές προς τους μεταφορείς αλλά και στο γεγονός ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε άκυρη την σύμβαση που είχε υπογραφεί μεταξύ της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας και των μεταφορέων για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Η Περιφέρεια έχει ήδη προσφύγει στο Ελεγκτικό Συνέδριο ζητώντας την ανάκληση της απόφασης ακυρότητας της σύμβασης ώστε να μην σταματήσει το έργο της μεταφοράς των μαθητών στα μέσα της σχολικής περιόδου.

Σε περίπτωση που η αίτηση ανάκλησης απορριφθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο η Περιφέρεια σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα σε παρέμβαση προς το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ζητώντας να υπάρξει ρύθμιση στο ζήτημα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε