Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Αχαϊα: Κατασχέθηκαν ποσότητες ακατάλληλου κρέατος και κρασιού!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ποσότητες κρέατος και κρασιού δεσμεύτηκαν από κλιμάκια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, κατά τη διάρκεια ελέγχων, σε καταστήματα και επιχειρήσεις της Αχαΐας, ενώ παρατηρήθηκαν ελλείψεις στην τήρηση της αγορανομικής νομοθεσίας σε αρτοποιεία…

Ειδικότερα, οι έλεγχοι έγιναν σε καταστήματα πώλησης τροφίμων, σούπερ μάρκετ, καταστήματα εστίασης και αναψυχής, σε επιχειρήσεις εμπορίας χαρτικών και απορρυπαντικών, καθώς και σε πρατήρια υγρών καυσίμων.

Συνολικά, ελέγχθηκαν περισσότερες από 35 επιχειρήσεις, είτε με την μορφή εκτάκτων ελέγχων, είτε ύστερα από καταγγελίες καταναλωτών. Σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, σε δύο περιπτώσεις καταστημάτων εστίασης και σε μία περίπτωση οπωροπωλείου δεσμεύτηκαν ποσότητες λευκού και κόκκινου κρασιού, ενώ προβλήματα ανέκυψαν και σε ορισμένα κρεοπωλεία, όπου δεσμεύτηκαν ποσότητες κρέατος.

Επίσης, σε πολλές άλλες περιπτώσεις ελήφθησαν δείγματα οινοπνευματωδών ποτών, ώστε να ελεγχθεί η ποιότητά τους, ύστερα από εργαστηριακή εξέταση από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Όσον αφορά στους ελέγχους που έγιναν σε αρτοποιεία, η Περιφέρεια ενημέρωσε σχετικά τις διοικήσεις των συλλόγων Πάτρας και Αιγίου, για ελλείψεις που παρατηρήθηκαν στην τήρηση της αγορανομικής νομοθεσίας. Όπως αναφέρεται, διαπιστώθηκε ότι δεν τηρείτο χωριστά κατά κατηγορία, τύπο ή είδος άρτου και αρτοπαρασκευασμάτων, πινακίδα στην οποία να αναγράφεται ο τύπος ή το είδος του ψωμιού κ.λπ. με το βάρος και την τιμή.

Επίσης, τα είδη του άρτου δεν ήταν συσκευασμένα σε χαρτοσακούλες από καθαρή χαρτομάζα, στις οποίες πρέπει να αναγράφονται οι προβλεπόμενες από τον νόμο ενδείξεις.

Τέλος, οι έλεγχοι που έγιναν στα πρατήρια υγρών καυσίμων επικεντρώθηκαν στους μηχανισμούς των αντλιών, και σε όλες τις περιπτώσεις των ελέγχων, σύμφωνα, πάντα, με την Περιφέρεια, δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε