Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αχαϊα: Καθαρίστριες πληρώνουν τα αφεντικά τους για να μην απολυθούν!

ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η απόλυτη εκμετάλλευση στην Ελλάδα του 2011 – Δίνουν κάθε μήνα 300€ ενώ φαίνεται ότι τα εισπράττουν – Δείτε τι κερδίζουν οι εργοδότες και τι χάνει το κράτος…

Όπως αποκαλύπτει το dete.gr, εργαζόμενες σε συνεργεία καθαριότητας σε νοσοκομείο πληρώνουν… το αφεντικό τους με την επιστροφή 300 ευρώ από τις μηνιαίες αποδοχές που υπογράφουν! Διαβάστε την καταγγελία της ΠΑΣΚΕ Δ.Υ Εργασιακών, Κοινωνικών Χώρων και Δικαιωμάτων Αχαϊας:

“Τα ιδιωτικά αυτά Συνεργεία λοιπόν, εκμεταλλευόμενα την ανάγκη των Εργαζόμενων να συνεχίζουν να εργάζονται, εφαρμόζουν έναν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ τρόπο εκμετάλευσής τους, πού χρίζει άμεσης παρέμβασης των αρμόδιων διωκτικών αρχών και όχι μόνον. Υποχρεώνουν λοιπόν κάθε Εργαζόμενη να επιστρέφει στο ¨ΑΦΕΝΤΙΚΟ¨ της, κάθε μήνα το ποσό των 300€ περίπου, από τον μισθό πού υποχρεούται να της καταβάλλει, υπογράφοντας βέβαια υπό τον φόβο της απόλυσης, σχετική απόδειξη πληρωμής για όλο το ποσό.

Δείτε τι σημαίνει αυτή η… παρακράτηση:
Υπάρχει συνεργείο που απασχολεί 85 εργαζόμενες Χ 300€, έχουμε ”παρακράτηση” 25.500€ μηνιαίως, δηλαδή 306.000€ ετησίως. Για τα 3 έτη που έχει τον συγκεκριμένο χώρο 918.000€.

Αυτή η προαναφερόμενη διαδικασία εκμετάλευσης έχει ως αποτέλεσμα, αυτό το Ιδιωτικό Συνεργείο να παρουσιάζει τα παραπάνω σημαντικότατα ποσά ως έξοδα, ποσά πού είναι έδοδα, ποσά που μπαίνουν στο ταμείο του και μάλιστα αφορολόγητα!

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις ασφαλιστικές εισφορές, όπου η πλειοψηφία των εργαζόμενων ασφαλίζεται για 4ωρη εργασία, ενώ προσφέρει πλήρη 8ωρη σκληρή και δουλική εργασία.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε